avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre viza cfp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre viza cfp

in ce conditi de da viza cfp
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 4 Februarie 2012

Este vorba de activitatea prin care se verifica legalitatea si regularitatea operatiunilor efectuate pe seama fondurilor publice sau a patrimoniului public, inainte de aprobarea acestora.
Vedeti mai multe aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Ordinul nr. 522 din 16/04/2003
Pot fi numite, în vederea exercitării controlului financiar preventiv propriu, persoanele care sunt angajate ale entităţii publice sau, după caz, au capacitatea legală de a încheia un contract pentru îndeplinirea acestei atribuţii şi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au numai cetăţenie română şi domiciliul în România;
cool.gif cunosc limba română, scris şi vorbit;
c) au capacitate deplină de exerciţiu;
d) au o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de examen medical de specialitate;
e) au studii superioare economice sau juridice. Prin excepţie, când nu există persoane cu pregătire superioară care să îndeplinească prezentele condiţii, pot fi numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu şi persoane cu studii medii de specialitate economică;
f) au o vechime efectivă în domeniul finanţelor publice de minimum 3 ani, în cazul instituţiilor publice, şi de minimum 3 ani în domeniul financiar-contabil, în cazul celorlalte entităţi publice;
g) nu au fost condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni care le-ar face incompatibile cu exercitarea acestei activităţi;
h) prezintă minimum două scrisori de recomandare.
Persoanele care exercită controlul financiar preventiv propriu sunt, de regulă, numite din cadrul compartimentului financiar-contabil, putând însă face parte şi din alte compartimente de specialitate; persoanele respective trebuie să fie altele decât cele care efectuează operaţiunea supusă vizei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfp Lazear Lazear Contabilul poate pune viză cfp?Poate fi responsabil CFP? (vezi toată discuția)
Acordare viza cfp cocutaioly cocutaioly sunt angajata la o unitate bugetara , am studi superioare , dar juridice de drept sunt incadrata ca referent superior, am depus dosar de viza cfp, mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic cu viza de control financiar preventiv - incompatibilitate? Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua, Sunt consilier juridic in cadrul unei institutii publice si am viza de control financiar preventiv. Fiind singurul consilier juridic pe ... (vezi toată discuția)