avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare intre vecini !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare intre vecini !

Intre doua proprietati cine are obligatia legala sa faca gard !Exista vreo lege care sa oblige pe unul din vecini sa imprejmuie ?
Cel mai recent răspuns: mihaiene68 , utilizator 14:04, 7 Februarie 2012
Va multumesc ,am inteles ceea ce era de asteptat ,doream sa fiu sigur !problema intre mine si vecinul se pune putin diferit !

Am zis ca intre noi exista gard mai putin in spatele casei lui (eu asa am cumparat,si atunci nu existau diferente de opinie),eu nu as mai dori sa intre in curte la mine, sub pretext ca intra in spatele casei lui ,pe 'teritoriul "lui pana nu va exista gard ! am propus sa fac eu unul si el sa-si faca jgheab la streasina -nu vrea !:(( ,sa facem impreuna -nu vrea :(( tine neaparat sa-l fac eu ca este in fata casei mele !a vut si o "discutie" cu politia din localitate si i-a explicat ca trebuie sa-l facem cumva impreuna :))si tot nu este de acord .
Ce se va intampla daca ii blochez portita de acces in spate .(bineinteles pana va fi de acord cu gardul ) !
In speta concreta, in afara de actiunea in granuituire, poate fi promovata si o actiune in revendicare imobiliara. ( daca suprafara de teren ce va apartine , stapanita in fapt, este mai mica ).
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ... atentu atentu Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei ... (vezi toată discuția)
Modificare gard despartitor proprietate grun_2014 grun_2014 Buna ziua, Situatia pe care o raportez este in felul urmator: - intre 2 proprietati exista gard despartitor construit de care mine (cu proiect, fundatie si ... (vezi toată discuția)
Vecinul a construit un zid împrejmuitor la 10 cm de spatele casei mele, din cauza căruia apa și zăpada se adună și intră în beci, iar construcția se degradează. ce pot face în acest caz? Constantin Nita Constantin Nita Vecinul meu a construit un gard din zid la circa 10 cm de spatele casei mele,fara acceptul meu(probabil mama-care este decedata- sa-i fi dat accept,dar oricum ... (vezi toată discuția)