avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termenul de prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termenul de prescriptie

Buna ziua. As dori sa ma indrumati cu privire la o problema legata de o datorie catre firma telefonie mobila [EDITAT] - in septembrie 2011 am primit o somatie cu privire la o suma pe care o datoram catre [EDITAT], in valoare de 370 lei, suma pe care am si platit-o in decembrie 2011. Problema este ca la cateva zile, dupa ce am platit suma, am primit un plic de la o firma de recuperari creante, in care figura ca am de plata suma de 1700 lei, ca urmare a neplatii datoriei catre [EDITAT] in termenul mentionat pe somatie. Dupa ce am primit somatia in cauza, am sunat la [EDITAT] si mi s-a spus ca in noiembrie 2011, datoria mea a fost vanduta catre o firma de recuperari si ca trebuie sa vorbesc cu firma in cauza si mi s-a mai spus ca datoria mea era legata de o factura neplatita din februarie 2009.
Asadar, luna aceasta se implinesc 3 ani de cand am avut acea datorie de 370 lei. Din cate stiu, termenul de prescriptie al unei datorii este de 3 ani...In conditiile in care eu am platit datoria mea catre [EDITAT], dar totusi cu intarziere, acum sunt nevoita sa platesc si cei 1700 lei (care ar fi cei 370 lei din septembrie + penalizari pana in decembrie) catre firma de recuperari? Cum as putea face sa nu platesc o suma de patru ori mai mare fata de suma datorata, in conditiile in care eu mi-am platit datoria?

Multumesc anticipat!



Interventie moderator:
Am editat denumirea societatii deoarece regulamentul de postare nu permite mentionarea denumirilor SC. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinacris , utilizator 11:46, 5 Februarie 2012
Invocarea termenului de prescriptie nu se poate deoarece sunteti in interiorul celor 3 ani care se socotesc de la data ramanerii scadente a facturii de plata. Dvs. trebuia sa va platiti factura lunara, deduc ca a fost de 370 lei, lucru pe care l-ati facut. Insa aceasta suma a generat penalitati care trebuie platite. Verificati daca in somatia de la societatea de recuperari este inclusa si factura restanta si penalitatile, in acest caz veti plati doar penalitatile deoarece factura ati achitat-o (veti face dovada cu chitanta).
Va multumesc!
Asadar, daca am platit suma de 370 catre firma de telefonie mobila, in decembrie 2011, termenul de prescriptie se va calcula din acel moment, iar eu voi fi nevoita sa platesc restul de bani pana la 1700 lei, firmei de recuperari creante, nu? Multumesc.
Da,aveti obligatia achitarii celor 1700 lei catre operatorul de telefonie
Cu ocazia platii sumei de 370 lei ,ati intrerupt si ati demarat nou termen de 3 ani,astfel incat se impune acoperirea debitului acumulat
Prolema este ca cei 370 lei reprezinta valoarea facturii mele, plus penalitatile acumulate in cei aproape ani de cand nu am platit, fata de compania de telefonie mobila; numai ca firma de recuperari a pus penalizari, la cei 370 lei datorati firmei de telefonie mobila, penalizari in valoare 1330 lei( penalizari calculate din septembrie 2011, pana in decembrie 2011), fapt ce mi s-a parut dubios, avand in vedere ca penalizarile sunt de 3 ori si jumatate mai mari decat suma initiala datorata, in numai trei luni; de aceea nu prea mi se pare normal sa platesc o suma atat de mare companiei de recuperari, avand in vedere ca eu mi-am achitat datoria pe care o aveam fata de firma de telefonie mobila. Cum ma sfatuiti? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitorii debitorului-datorie societate telefonie mobila lia19 lia19 Buna ziua.Problema sta in felul urmator.Tatal a decedat in 2008 luna aprilie.Avea de achitat o factura catre [OPERATOR],nu mai stiu exact cat era.Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata vodafone de vreo 4, 5 ani amigosss amigosss Bună seara În anul 2010 am solicitat telefonic intreruperea contractului Vodafone valabil pana in luna martie 2011,din motive obiective, pentru care mi ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)