avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CEC - emis ca si garantie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CEC - emis ca si garantie

Buna ziua, daca eu ca societate emit un CEC in valoare de 30.000 lei drept garantie stipulat intr-un contract de livrare marfa , cu anexa la conditiile de executare a garantiilor - CEC-ul poate fi trans numai la limita sumelor datoratae si cu o notificare prealabila. Daca datoria mea este in momentul depunerii cec-lui in banca de 1200 lei ,valoarea cecului fiind de 30.000 lei , si neavand disponibil in banca ,fara notificare pot cere daune partenerului meu pentru incalcarea contractului ?
Multumim !!
Pentru situatiile ce vor urma, va sfatuiesc ca intotdeauna cand aveti emise cec-uri si ati platit o parte din ele, retrageti-le si eliberati unul nou cu suma mai mica sau cereti chitanta pe suma achitata.

Si am sa mai spun ceva, desi poate stiti, cec-urile pot fi postdatate asta insemnand ca le puneti o data viitoare de la care incepe sa curga termenul in care sa fie introduse la banca. Conform legii cec-ului este infractiune sa emiti un cec daca nu exista disponibil in banca la data emiterii cec-ului. Asa ca eu, de exemplu, nu as da niciodata un cec daca nu as scrie data pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

B.o. garantie anca.m anca.m Buna ziua. Am o nelamurire. O cunostinta apropiata este administrator unic la un srl, obiect de activitate transporturi rutiere. Are o factura neachitata la un ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire steffannica steffannica Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de ... (vezi toată discuția)
Fila cec garantie bianca09 bianca09 Buna ziua, Lucrez la o societate de transport international care in urma cu 2 ani a incheiat un contract cu o firma din Austria pentru recuperare TVA ... (vezi toată discuția)