avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... impozit pe depozite
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

impozit pe depozite

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca organizatiile non-profit platesc impozit pe dobanda la depozitele constituite.
Conform CF, rezidentii/nerezidentii sunt catalogati in persoane fizice si respectiv persoane juridice si nu stiu exact unde se incadreaza ONG-urile si daca au un regim special.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 13 Decembrie 2008
intrebarea mea e daca constitui un depozit in decembrie 2008 cu scadent in 2009 cand depozitele vor fi scutite de impozitul pe dobanda, se va aplica legea actuala a impozitarii cu 16% dobanzilor provenite din depozite?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2008
ContSters72658, utilizator
Persoanele fizice nu mai plătesc impozitul de 16% pe dobânzile pentru depozitele la termen, de la 1 ianuarie 2009. Cred ca este vorba de depozitele constituite dupa aceasta data ... :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda cont bancar cateldestept cateldestept O societate are contul curent la banca si un depozit bancar. Dobanzile sunt considerate venituri din investitii si se impoziteaza cu 16% ? (vezi toată discuția)
Ce modificări sunt în 2018 în privința impozitului pe dobânzile bancare? Benafflek Benafflek Buna ziua! Am citit pe internet ca daca ai un depozit la banca, plata impozitului pe dobanda nu se mai retine de catre banca, ci va trabui sa mergi personal la ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea cheltuielilor cu dobanzile in valuta MuscaAnca MuscaAnca Care sunt conditiile in care sunt deductibile dobanzile aferente imprumuturilor in valuta in anul 2019? Care este procentul ratei dobanzii prevazut de BNR ... (vezi toată discuția)