avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... data datorare dobanzi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

data datorare dobanzi

de la ce data ce datoreaza dobanda legala? de la data introducerii cererii sau de la data scadentei? cunoasteti vreo decizie in speta? imi puteti motiva?
Cel mai recent răspuns: diana22 , utilizator 07:16, 6 Februarie 2012
Dobanda se datoreaza din momentul acordarii imprumutului si se achita conform scadentarului emis de banca.
trebuie saa fiti mai explicita pentru a primi raspunsuri.
oricum instanta va hotara prin sentinta de la ce data se va plati si ce.
nu, e vorba despre un imprumut intre persoane fizice
Si daca este imprumut intre persoane fizice dobanda se calculeaza conform actului incheiat intre cele doua parti. Ce este stipulat in contractul de imprumut vis a vis de calculul si plata dobanzii aferente sumei imprumutate?
nu este stipulat nimic, deci conform legii se datoreaza doar dobanda legala? dar de la ce data? a introducerii cererii ori a scedentei?

Alte discuții în legătură

Dobanda legala contract imprumut persoane fizice vernica vernica Buna ziua, Care este procentul de dobanda care trebuie calculat in cazul unui contract de imprumut in euro intre doua persoane fizice incheiat in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Dobanda la contract de imprumut aadynna aadynna buna ziua! cum pot calcula dobanda la suma imprumutata si nerestituita si la ce rata pot sa ma raportez ? (vezi toată discuția)
Doanda 5%? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Este legal ca intr-un contract de imprumut incheiat intre doua persoane fizice sa fie introdusa dobanda de 5% pe luna din suma imprumutata? (vezi toată discuția)