avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE COMUNA RETRO
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE COMUNA RETRO

am un program de vizitare minor,in urma unui divort definitiv si irevo. ,cel clasic,prima si a 3 saptamana din luna de sambata pana duminica,etc...
intrebare<pot sa redeschid o actiune ptr. custodie comuna, tinand cont ca am deja un pr.vizitare minor[adica retro].?programul pe care il am e foarte subtire, adica de 2 ori pe luna.....descrimanare curata ptr. tati.
Cel mai recent răspuns: ContSters245113 , utilizator 10:41, 9 Martie 2012
actiune de modificare a programului de vizita minor dupa noul cod civ.
Da, cam asa s-ar traduce ceea ce vreti dvs.
Ar fi recomandabil sa va redacteze un avocat actiunea deoarece puteti intampina tot felul de probleme neplacute in instanta daca actiunea este defectuos redactata.
Trebuie facuta o motivare in fapt si propuse probe spre a fi administrate.
De asemenea, trebuie sa motivati si in drept si sa faceti o expunere de argumente de fapt cu corespondent in normele de drept.
Art. 39 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009:
Pentru cauzele in care s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, parintele interesat poate introduce o actiune de reinstaurare a autoritatii parentale comune dupa data de 1 octombrie 2011.
Parintele necustoidian (in cazul de fata tatal) poate cere modificarea planului parental privitor la toate aspectele legate de minor, in instanta sau prin intermediul unui mediator.

Poate introduce o actiune dar...legea nu prea a schimbat nimic in mod semnificativ...

Va putea beneficia de drepturile pe care legea i le recunoaste oricum fata de legea veche.

Daca se inteleg si este cert acest lucru este recomandabil sa mearga la mediator.
Custodia comuna sau autoritatea parinteasca comuna privind minorii, daca este acceptata de comun acord, va sfatuiesc sa mergeti la un mediator care stie ce are de facut, iar acordul de mediere sa-l depuneti la instanta cu o cerere asa cum s-a aratat mai sus.

Alte discuții în legătură

Trecere frontiera cu minor mara2017 mara2017 Buna ziua. In urma divortului fiul nostru a ramas in custodia mea. Tatal are program de vizita sambata SAU duminica, in prima si a treia saptamana din ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Divort belzebuth0 belzebuth0 Buna ziua . In urma divortului si pronuntarii definitive si irevocabile a instantei,copii , doi la numar, fete in varsta de 4 si 7 ani raman in custodia mamei ... (vezi toată discuția)