avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore lucrate in week-end si sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore lucrate in week-end si sarbatori legale

Va rog , daca se poate, sa ma lamureasca cineva cu privire la prevederile legii 283/14dec.2011 in ceea ce priveste orele lucrate in week-end sau sarbatorile legale.Mai exact as vrea sa stiu cum influenteaza aceasta lege venitul si orele libere ale unei persoane care lucreaza in ture de 12 ore,de zi si de noapte atat in cursul saptamanii cat si in zilele de repaus saptamanal.Precizez ca pana in prezent totalul orelor lucrate intr-o luna era egal cu totalul orelor ce trebuiau lucrate de o persoana cu program de 8 ore, orele lucrate in zilele de sambata si duminica(si sarbatori legale) fiind platite dublu, iar daca orele lucrate depaseau totalul orelor ce trebuiau lucrate erau acordate ore libere,dar nu neaparat in urmatoarele 60 de zile.Mai exaci,as vrea sa stiu daca se acorda sporul de neacordare a repausului saptamanal in zilele de sambata si duminica si ce inseamna ,,ore libere corespunzatoare,,(aceste ore libere vor fi scazute din orele ce trebuie lucrate de o persoana cu program de 8 ore sau orele lucrate conteaza doar ca total,de ex. intr-o luna trebuie lucrate 168 de ore ,dar 48 din acestea sunt lucrate in week-end,deci cele 48 de ore conteaza doar ca total sau vor fi acordate inca 48 de ore libere?)Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica AphisG AphisG Buna ziua, In situatia in care un angajat are contract de munca in care repausul saptamanal este in alte zile decat sambata si duminica pentru ca lucreaza ... (vezi toată discuția)