avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate pentru CA = sau > 35000 euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate pentru CA = sau > 35000 euro

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti un economist sub ce forma de incadrare poate tine contabilitatea unei firme si semna bilantul, cu CA mai mare de 35000 euro?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pop florina cristina , utilizator 17:55, 8 Februarie 2012
Angajare cu CIM part time/full time.
Si pe mine m-ar interesa acest lucru dar nu cred ca un economist doar cu studii superioare poate semna bilantul unei firme cu CA mai mare 35000 euro. Am sunat si la Finante si nu au stiut sa imi raspunda deocamdata.
Legea 82/1991 ART. 10


(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.

So, daca aveti studii superioare economice va puteti angaja ca si director economic/contabil-sef si sa semnati bilantul.:)

Semnatura pe bilantul (situatiile financiare) la 31.12.2011 – cine are dreptul in 2012
Situatiile financiare la 31.12.2011 pot fi semnate numai de:
- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie (potrivit legii);
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR

[ link extern ]
Scuzati-ma daca insist...dar daca firma nu are alta persoana angajata pot avea eu functia de director economic sau contabil sef chiar daca nu am alte persoane in subordine?
Director economic nu cred ca puteti, dar pentru contabil-sef, nu vad nici un impediment.

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Bilant 2011 maria1967 maria1967 Pentru semnarea bilantului la 31.12.2011 la societate pe actiuni,contabilul trebuie sa aiba studii superioare(la intocmit ma refer).Cifra de afaceri este de ... (vezi toată discuția)