avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar hartuire morala-cauza castigata in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar hartuire morala-cauza castigata in instanta

se cunoaste vreo actiune in instanta cu castig de cauza ,pentru hartuire morala la locul de munca?
daca da , va rog ,un nr de dosar, o hotarare ubde as putea sa gasesc...
ma confrunt cu aceasta situatie...sant in proces cu angajatorul, pentru hartuire morala...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 7 Februarie 2012
Ce înţelegeţi prin hărţuire morală? Există hărţuirea sexuală care este pedepsită de lege dar de hărţuire morală nu am auzit.
Comisia Europeană a introdus măsuri care să asigure securitatea şi sănătatea angajaţilor la locurile de muncă. Directiva cadru (89/391) prevede reglementări fundamentale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi responsabilitatea angajatorilor de a preveni vătămările, inclusiv cele care rezultă din hărţuirea morală.
Hărţuirea morală este menţionată şi în Ghidul Comisiei Europene privind stresul legat de activitatea profesională.

Unele aspecte privind hartuirea morala a salariatilor
[ link extern ] /

jurisprudenta
[ link extern ]

multumesc mult pt raspuns;da...despre aceasta este vorba...am inteles ca este f greu de dovedit aceasta hartuire morala...chiar daca te devasteaza ca om...nu stiu daca voi avea putere sa merg pana la capat...cum ar trebui sa procedez?
Aveti mai multe optiuni prin care puteti actiona :
- sesizare CNCD
- sesizare Inspectia Muncii
- actiunea in instanta.
am intrat pe cele doua linkuri...foarte multe nu am inteles;stiu doar ca angajatorul este una din firmele puternice in Romania, ceea ce mi s-a intamplat e cumplit, am fost presul pe care-si stergea picioarele seful meu, si asta doar pt a avea un servici...in incercarile mele de a ma ridica si apara mi s-a,,copt,,o faza in urma careia am fost convocat la comisia disciplinara.m-am prezentat insotit de un avocat, dar pe motiv ca activitatea e confidentiala mi s-a refuzat asistarea avocatului;nu am avut curajul sa intru singur, ca urmare am primit decizia de desfacere disciplinara a contractului de munca.Am deschis actiune in instanta, si merg pe mana avocatului;din ceea ce mi-a zis e f greu de castigat si dovedit ;de aceea as vrea sa stiu daca se cunosc cazuri in care angajatul hartuit a avut castig in instanta.

Alte discuții în legătură

Data "faptei" de hartuire la locul de munca godspeed godspeed Buna seara. Intr-o decizie de clasare a unei sesizari de hartuire la locul de munca, comisia de disciplina a unei institutii publice invoca neindeplinirea ... (vezi toată discuția)
Recomandare raisa-gabriela raisa-gabriela Imi puteti recomanda un avocat care sa ma reprezinte in instanta pt hartuire morala la locul de munca? As dori o persoana care a avut dosare de acest gen. (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog, am nevoie de un specialist in vederea unei ... Buna seara! Va rog, am nevoie de un specialist in vederea unei actiuni in instanta de hartuire la locul de munca. Nu stiu de unde sa incep si cum sa ... (vezi toată discuția)