avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa


Este vorba despre o societate pe actiuni, aflata in procedura simplificata a falimentului.Intrarea in faliment a fost ceruta de acest S.A., insa fara acordul actionarilor!!Nu exista o hotarare AGA in acest sens.Acum actionarii s-au "trezit" ca ei nu au fost intrebati.Ce se poate face?

Cel mai recent răspuns: 22cristina_p , utilizator 09:59, 9 Februarie 2012
Multumesc frumos pentru raspuns.
Tocmai aici e problema. S.A., prin administratorul unic, a cerut falimentul conf. art.1, alin2, lit.f.A fost o decizie doar a administratorului, fara a se consulta cu actionarii societatii.Nu ar trebui, conform Legii nr.31/1990, ca A.G.A. sa hotarasca intrarea in faliment?
Ce se poate face?

puteti face recurs la sentinta de deschidere a procedurii DACA MAI SUNTETI IN TERMEN !!
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezidare sedinta aga florin77 florin77 Salut Am o dilema. Ce parere aveti ? Directorul General al unei Societati pe Actiuni poate prezida o sedinta AGA? Legea 31/1990 spune: \\"ART. 129 (1) ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga societate pe actiuni nica.sanda nica.sanda Se poate reduce capitalul social al unei societati pe actiuni numai cu toate actiunile detinute de un singur actionar, aplicandu-se prevederile art. 207 alin. ... (vezi toată discuția)
Cererea debitorului lg.85 Monica H. Monica H. pentru introducerea unei cerereri de intrare in insolventa la cererea debitorului, conf. art. 27 legea .85/2006, cum ar trebui sa arate convocatorul AD. ... (vezi toată discuția)