avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de grefa

sunt in proces de acordare a custodiei unice si as dori sa stiu daca la terminarea procesului, in baza certificatului de grefa se poate iesi din tara cu copilul minor, tinand cont ca redactarea hotararii judecatoresti poate dura chiar si luni bune??
cel mai bn e sa mergi personal si sa vb cu cei de acolo si o sa te sfatuiasca dar dk ai tot ce ti-am zis eu hotararea ramasa definitiva si certifucatul de grefa in care mentioneaza ca hotararea e ramasa definitiva trebuie doar sa mergi cu aceste 2 hotarari respectiv certificatu si hot def la instanta de fond si sa-ti puna stampila eu asa am facut si am plecat din tara imediat.sa terminat procesul pe 14 si pe 20 am plecat fara nici o problema.
hotararea ramasa defiiva in cat timp ti-au dat-o cei de la judecatorie dupa ce s-a terminat fondul?
Poti scrie email la Politia de frontiera din cadrul MAI, descrie problema si ei iti vor raspunde prompt.(pfr@mai.gov.ro) iar pentru pasaport, transmit ei la Directia pasapoarte.
Mie mi-au raspuns prompt.
poi dupa ce s-a terminat fondul tatal copilui a declarat apel ,apelul i s-a respins si hotararea a devenit definitiva,mi-a ajuns in aprox 1 luna dar eu oricum nu am avut incotro pt ca tatal copilui facuse recurs si nu am avut ce face a trebui sa asttept sa se termine recursul,recursul i-a fost respins si mi-a dat hot irevocabila.
pasaportul copilului daca e valabil pana in august, pt calatorii in spatiul european banuiesc ca nu este necesara acea limita de 6luni valabilitate minim ca pt alte state, nu?

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate daniela1171 daniela1171 sunt divortata si am o fata de 11 ani ,intrebarea mea este daca as vrea sa plec intr o excursie in strainatate cu fata ce acte am nevoie .Este necesar acordul ... (vezi toată discuția)