avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) Cod rutier

Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut cerere catre procurorul de caz pentru a-mi elibera dovada pentru a circula pina la solutionarea cazului.
As dori sa stiu ce pedeapsa ma paste,si daca am vreo sansa sa obtin dovada de la procuror pentru a circula.
Cel mai recent răspuns: terence , utilizator 14:03, 28 Februarie 2012
Art. 85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Pedeapsa va fi amenda penala sau inchisoarea cu suspendare.
Nu puteti obtine dreptul de a circula, pentru ca dovada s-a dat fara drept de circulatie.
Bun am inteles,dar aici intervine nedumerirea ca eu nu am circulat cu numere false,ci cu numere expirate eliberate de o autoritate a statului.
Politistul care mi-a facut dosarul a confirmat faptul ca procurorul este singurul in masura sa elibereze dovada de circulatie cel mult 30 zile.
Este acelasi lucru.
Nu aveati drept de circulatie.
faptul ca ati nesocotit prevederile lagale va va aduce "beneficiile" precizate anterior.
Cazier va luati automat.
Adio servicii bune de acum inainte.
Bun am inteles.
As putea formula o cerere catre procuror de preschimbare a dovezi fara drept de circulatie intr-una cu drept de circulatie,mai ales ca am cooperat cu cei ce mi-au intocmit dosar penal,si nu am alte antecedente penale.
1. Nu mai incercati sa fentati legea. Iata consecintele.
2. Da. Este la latitudinea procurorului.
3. Aveti un avantaj daca aveti o situatie familiala care impune acest lucru.
4. Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Prins cu numere expirate Ssj4 Ssj4 Buna seara , am mare nevoie de un raspuns cat mai concret ... Deci , in luna octombrie anul trecut , am fost prins cu numere rosii expirate de cateva ore ... (vezi toată discuția)
Dosar penal rca expirat adrian6969 adrian6969 buna am fost oprit in trafic de politia de frontiera si au depistat ca nu aveam rca si itp valabil si miau facut dosar penal retinut permis de conducere fara ... (vezi toată discuția)