avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum inregistram plata catre o persoana fizica?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum inregistram plata catre o persoana fizica?

Daca de exemplu picura un robinet si gasim un instalator care il repara si ne costa 20 de exemplu cum facem sa justificam plata?
Sunt numeroase cazuri de acest fel.

Persoanele intrebate mi-au spus ca fac plata de fata cu alti martori si fac pe o coala un proces verbal in care scriu ca s-a platit catre .. suma de x in prezenta martorilor.

Cum trebuie facut? Sunt numeroase cazurile cand nu putem primi factura.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
DentistaD, utilizator
Cel mai recent răspuns: DentistaD , utilizator 20:47, 12 Februarie 2012
Nu se pune problema de legal sau nelegal.
Noi la bloc asa procedam, daca persoana este dinafara, ii facem conventie civila si o punem pe lista de intretinere.
Daca persoana este din bloc, este considerata ca rasplata pentru o munca in folosul comunitatii (dar nu ca penitenta :) )
Pai la conventie nu trebuie mers si depusa conventia nicaieri?

Doar platesti cei 16 % si specifici ceva sau cum?

Nu e buna ideea cu contract de comodat si bonuri de benzina? scutim si 16%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ela22 ela22 Buna seara, As dori sa va adresez si eu cateva intrebari. Daca am contract de colaborare cu o firma de curierat, pot sa ma scad in totatlitate cu bonul ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu are cont in banca dar are bani strânși ... Stefan Pana Stefan Pana Asociatia de proprietari nu are cont in banca dar are bani strânși pentru Fondul de reparatii. Conducta de apă de la subsolul blocului s-a spart si este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli transport breman breman Sunt PFA si ma ocup cu comert, iar transportul mi-l fac singur cu masina personala. Cum pot sa-mi scot cheltuielile de transport? Am inteles ca bonul de ... (vezi toată discuția)