avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare \"uscatorie\" la bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare "uscatorie" la bloc

Locuiesc la parterul unui bloc intr-un apartament de doua camere(in acte) in imediata vecinatate a uscatoriei (o camera) pe care am inclus-o in apartament ca a treia camera bineinteles cu acordul a majoritatea locatarilor de pe scara, asta inainte de 1989, acum doresc sa-i fac contrat de vanzare (donatie, ceva) pe numele copilului dar nu mai vor toti de pe scara.....am 17 semnaturi din 20. poate sa ma ajute cineva cu baza legala ....am inteles ca legea spune ca se poate cu jumatate +1 dar nu am gasit . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Patryss_88 , utilizator 12:46, 9 Februarie 2012
ok.!....dar nu ma poate ajuta cu nimic daca am folosit aceaste camera (uscatorie), mai bine de 20 de ani, fara a fi deranjat de nimeni(nu a avut nimeni nicio pretentie), iar acum s-au gasit trei locatari ca vezi doamne nu vor sa cedeze partea lor, pot sa-i despagubescfortat sa spun asa, tinand cont ca aceasta camera are cam 10mp., si daca sunt 20 apartamente ar reveni 0,5 mp/apartament, deci pentru 1,5 mp cat ar reveni lor nu pot eu stiu printr-o evaluare sai despagubesc,
E dreptul lor de proprietate, nu ii puteti deposeda. Calculul dreptului de proprietate se face conform cotei indivize care este detinuta de fiecare apartament (un apartament mare are o cota indiviza mai mare ca cea a unui apartament mic).
Aceeasi situatie o intampin cu un vecin care a preluat uscatoria fara niciun act autentic, decat semnatura locatarilor in urma cu multi ani. Problema e ca dansul s-a angajat a repara acoperisul timp de 10 ani, si nu a facut asta.
Cum se poate recupera uscatoria de la dansul ? Doar pe cale judiciara? Stiu ca e ilegal a o detine fara act de proprietate sau de inchiriere.

Va multumesc
Uf !!
decizia asta a curtii care a intrat in 12 ianuarie 2012 a dat totul peste cap..
din pacate as zice.
Va doresc succes . poate reusiti cu vorba buna

Alte discuții în legătură

Vanzare uscatorie bloc spiridus spiridus Buna seara ! Doresc si eu o baza legala in care se specifica faptul ca, o uscatorie lipita de un apartament, nu poate fi vanduta decat impreuna cu acel ... (vezi toată discuția)
Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)
Cum pot dveni proprietarul spatiului ,singurului uscator aflat in bloc,ca totul sa fie legal ADOCATA ADOCATA Pe scara noastra de bloc ,se afla o singura camera,uscator,la etajul 4. a-si dori ca aceata camera sa devina proprietatea mea,fiind lipita de apartamentul ... (vezi toată discuția)