avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere personala la pensionari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere personala la pensionari

In cazul in care angajez un pensionar, la calculul impozitu;ui i se va lua in considerare deducerea personala la calculul impozitului sau nu??
si in ce baza legala se incadreaza aceasta situatie??
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:42, 8 Februarie 2012
Art.56 (2) C.fisc. : Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere - 350 lei;
- pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere - 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere - 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere - 650 lei.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.000,01 lei şi 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc prin ordin al ministrului finanţelor publice.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acordă deducerea personală.

Asadar, acordarea deducerii personale se face in functie de veniturile brute realizate si nu de calitatea persoanei fizice ...

In speta, o persoana pensionata care se angajează va beneficia de deducerea personala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala de baza madi60 madi60 Din cauza lipsei de activitate, societatea a plasat personalul in luna ianuarie 10 zile in CO si 11 zile in CFS, fara suspendarea contractelor de munca. Daca ... (vezi toată discuția)
Deducere personala cora.cimpeau cora.cimpeau buna ziua, am si eu o intrebare.am fost sfatuita sa trecem in intretinerea sotului eu si fiica mea de 7 luni deoarece eu nu am nici un venit. mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Deducere personala laurentiuu laurentiuu Am salariul net de 800 ron.Cat voi lua in plus la salariu tinand cont ca acum am un bebe?Cum se calculeaza deducerea? (vezi toată discuția)