cmom a scris:
doreste sa vada copilul, doreste ca fetita mea sa isi cunoasca fratele (copil al tatalui din alta casatorie) si ca vrea sa o faca pe cale amiabila altfel deschide un proces
cmom a scris:
problema de fapt nu este aceea ca tatal isi viziteaza copilul - tocmai, daca o face este bine venit, insa in anumite conditii:
Se poate face
ORICE fel de intelegere, @cmom, in
ORICE conditii asupra carora puteti conveni. (daca nu tropaie peste interesul copilului, bineinteles).
Am incheiat recent un acord pe
11 pagini de care instanta a luat act. (si, cinstit vorbind, l-am mai "tuns" din cele 25 de pagini initiale pe care partile l-au avut ca draft, ca sa nu se sperie instanta, obisnuita cu "programul" de 3 vorbe, dintre care doua erau "sambata" si "duminica").
Avand in vedere ca fetita si tatal nu se cunosc, puteti incepe cu putin:
doar vizite ...pana da coltul ierbii, apoi scurte plimbari pana cade frunza,
apoi gazduiri de cand se strica vremea. Exagerez...in exprimare. Evident ca acordul scris nu poate fi astfel exprimat (cu frunza si cu iarba), dar ceea ce am vrut sa sugerez este ca nimic nu va impiedica sa stabiliti
un calendar al intalnirilor care sa evolueze progresiv.
Doamnele care va sfatuiesc aici au cateodata dreptate...pe ici, pe colo. Dar daca le-ar fi stiut chiar pe toate, n-ar fi ajuns sa-si planga de mila ca sunt ...tintuite locului. Ar fi cautat si gasit acea formula de INCEPUT a curgerii timpului de vizita/gazduire care sa-l impiedice pe celalalt sa le gasesca vreo pricina pentru vina lui de a nu fi venit la vreme.