Buna seara!
Asociatia de Proprietari din care fac parte se confunta cu o situatie ciudata.
Un locatar refuza sa mai plateasca intretinerea de cateva luni, aproape un an, dupa ce proprietarul apartamentului a decedat. Apartamentul nu are carte funciara deschisa, deci nu s-a facut nici succesiunea. Ce se poate face? Putem sa ne adresam cuiva...sa il evacuam, sau nu stiu...este vreo solutie?
Multumesc!
Va spun cum am proceda noi in asociatie. Este o masura severa.
Faceti apel la politistul de proximitate caruia ii spuneti situatia: proprietarul a decedat, mostenitorii (nu stiti daca exista asa ceva) nu au aparut, practic apartamentul nu are proprietar.
In el locuieste o persoana straina care nu s-a legitimat, care foloseste utilitatile fara sa plateasca.
Faceti o comisie alcatuita din comitetul executiv si alti locatari care ar dori sa va asiste, chemati un mester care sa schimbe yala, faceti PV asupra actiunii intreprinse, sigilati apartamentul cu o banda de hartie pe care puneti stampila asociatiei si asteptati sa vedeti ce se intampla.
Daca locatarul "nestiut" vine sa va ceara socoteala, ii cereti actul de inchiriere si adresa noului proprietar sau a mostenitorilor defunctului proprietar. Daca nu v-o da, chemati politia pe motiv ca locatarul cu pricina nu are nicio forma legala care sa-i dea dreptul sa locuiasca acolo, iar de dat in judecata nu cred ca o sa aiba curajul sa o faca.
Faceti totul in numele asociatiei de proprietari, nimic in nume personal.
Privilegiu imobiliar
UCH
Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat.
Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)