avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Softurile pentru situatiile financiare la 31 decembrie ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Softurile pentru situatiile financiare la 31 decembrie 2011 in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin OMEF nr. 1969/ 2007

Softurile pentru situatiile financiare la 31 decembrie in conformitate cu OMEF nr. 1969/ 2007 au fost facute publice de catre autoritatile fiscale. Astfel, pot fi acum utilizate programele de asistenta pentru S1014-S1015-S1016-S1017, situatii financiare la 31 decembrie 2011 in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin OMEF nr. 1969/ 2007.

Soft A
[ link extern ]

Ghid de depunere a situatiilor financiare
[ link extern ]

Prevederi legale de completare a situatiilor financiare
Ordinul ministrului finantelor publice nr. 52/2012 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 46/2012, Partea I.

[ link extern ]

Programele de asistenta constau intr-un fisier PDF avand atasat un fisier xml care contine formularele cod 10 si cod 20 la care trebuie atasat si un fisier cu extensia zip.

Fisierul cu extensia zip va contine documentele cerute de lege (de exemplu: note explicative la situatiile financiare anuale, situatia modificarilor capitalului propriu si situatia fluxurilor de numerar, dupa caz; raportul administratorilor; raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz; propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile; declaratia scrisa a persoanelor prevazute la art. 10 alin. (1) din legea contabilitatii, prin care isi asuma raspunderea pentru intocmirea situatiilor financiare anuale) scanate alb-negrulizibil, si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 10 MB a fisierului PDF impreuna cu fisierul zip atasat.

Formatul electronic consta intr-un fisier PDF avand atasat un fisier cu extensia xml (datele din formularele cod 10, 20, 21, 25 si 26) si un fisier cu extensia zip (arhiva documentelor cerute de lege: raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz, procesul-verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii).

Sursa: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:38, 10 Februarie 2012
Gabrielle, in primul rand multumesc pentru informatia deosebit de utila oferita,iar in al doilea rand doresc sa te intreb de termenul de depunere daca a ramas tot 31 mai?
Buna dimineata Dana,

Situatiile financiare la 31 decembrie 2011 pentru ONG-uri (persoane juridice fara scop patrimonial) se depun in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, adica in 30.04.2012.

O zi frumoasa!:)
Buna dimineata Gabrielle :)
Ok pt ONG.Am omis , greseala mea, sa spun ca este vorba de un SRL:)
In acest caz termenul este tot de 150 de zile?

Multumesc si o zi frumoasa si tie:)
Pentru societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare termenul de depunere al situatiilor financiare aferente anului 2011 este de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, adica pana la data de 29.05.2012 inclusiv.


Aici poti vizualiza informatii despre depunerea situatiilor financiare pentru societatile comerciale:

www.avocatnet.ro/content/for...

Si eu iti multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere bilant on-line claudiaP claudiaP Buna dimineata, Spuneti-mi va rog pentru depunerea bilantului on -line anexele mele sunt intocmite in word. Acestea trebuiesc semnate de catre administrator ... (vezi toată discuția)
Bilant 2012 OOANA1977 OOANA1977 Ce se depune la bilant, este primul an in care depun,Va rog ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Bilant 31.12.2011 Bibike Bibike Buna ziua tuturor! As dori sa aflu care sunt anexele la bilant pentru: -forma prescurtata -forma simplificata Am intocmit bilantul in forma prescurtata ... (vezi toată discuția)