avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . Deoarece am depistat o problema la masina lui si una la acte(mai exact nu erau pe numele lui , el era un tert care nu avea nici un act din care sa rezulte ca e masina lui , i-am zis ca nu mai facem schimbul .
Acum individul nu mai vrea sa imi dea masina inapoi .

Mentionez ca am toate actele de la masina mea , el nu are nici un act pe masina mea . Nu am facut vanzare-cumparare , nimic.

Ce as putea face ? inafara de abuz de incredere , ar mai fi o alta varianta ?
Cel mai recent răspuns: ciuruburu , utilizator 16:22, 11 Februarie 2012
Va multumesc frumos .
Buna ziua , revin cu o intrebare am fost astazi la politie pentru o intalnire amiabila prin care sa incercam sa rezolvam problema. Individul in cauza a mers pe ideea ca este un schimb intre 2 masini si ca are un martor ca nu i-as fi zis de perioada asta de o zi . Si eu am martor , ca i-am zis de perioada de o zi . Cert e ca individul mi-a cerut 200 E de fata cu politia ca sa imi dea masina inapoi si sa o accepte pe a lui inapoi . Politistul a afirmat sus si tare ca nu e abuz de incredere ca eu i-am dat masina si ca e schimb indiferent de conditia pusa de mine cu o zi .

Ce ma sfatuiti in aceasta situatia ?
Si dupa domnul politist cam cand ar fi abuz de incredere, dupa o luna, dupa un an? Este clar ca va doriti bunul inapoi si acesta refuza sa vi-l restituie. Sa nu mai spun ca va si santajeaza pt a reintra in posesia propriului bun. Luati-va un avocat si insistati cu plangerea, cereti sa vb cu procurorul care supravegheaza cazul.
La politie nu se fac intalniri amiabile! Mergeti la domn' politist si spuneti-i ca vreti sa faceti o sesizare si sa va o inregistrze. Eventual puteti sa-i amintiti ca daca nu vrea veti formula plangerea la Parchet si o sa amintiti si despre refuzul dumnealui de a va inrfegistra plangerea penala precum si de cererea faptuitorului facuta in fata lui cu privire la cei 200 de Euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere? tigerban tigerban Buna seara. Ma confrunt cu un caz des intalnit dar care a luat o intorsatura ceva mai ciudata. Eu sunt detinatorul unui autoturism si am vrut sa`mi ... (vezi toată discuția)
I-am dat masina cu inprumt si nu mai vrea sa mi-o restituie! stelik2k6 stelik2k6 Buna ziua,am o mare problema:(( incepe asa:un consetean are o maina inm.pe spania si eu una inm.pe ro masina lui are o problema! seria din carte nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri bonaparte bonaparte buna ziua , am o prietena care are o problema in legatura cu un bun al ei pe care o alta persoana nu vrea sa il mai dea : prietena mea a vb cu un baiat si s-au ... (vezi toată discuția)