avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata CCC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata CCC?

Buna ziua,daca copilul implineste varsta de 2 ani pe 16 martie,eu cand trebuie sa ma prezint la munca? Pe 16 sau pe 17 martie?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalin__B , utilizator 16:53, 9 Februarie 2012
Plata indemnizatiei pentru concediul de crestere a copilului pana la 2 ani inceteaza in ziua urmatoare implinirii varstei de 2 ani, deci incepeti lucrul in 17 martie.
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională.
Asadar, ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

In speta, este vorba despre data de 17.03.2012
Va multumesc,anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma intorc la servici? maddy33 maddy33 Buna ziua.Sunt in concediu pentru cresterea copilului de pana la doi ani.Copilul inplineste pe 17 februarie 2 ani.As vrea sa va intreb cand trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil rin rin Cand prevede legea ca isi poate incepe mama activitatea dupa concediul de ingrijire copil, in ziua cand copilul implineste 2 ani sau in ziua urmatoare acesteia? (vezi toată discuția)
Cand merg la lucru? petroirina petroirina Buna ziua, cand trebuie sa ma intorc la lucru din concediul de crestere al copilului daca el implineste 2 ani in 28 feb? De la firma unde am lucrat mi-au zis ... (vezi toată discuția)