cred ca am si eu si eu o problema asemanatoare .Parintii mei vor sa imi "vanda" o bucata din terenul unde ei sunt proprietari. Toate bune si frumoase pana in momentul in care am vrut sa facem cartea funciara (mentionez ca trenul nu a avut pana acum carte funciara) in urma masuratorilor facute terenul din realitate este mai mare decat cel din acte, adica in acte este vorba de 375 mp iar in realitate sunt 415 mp.Parintii mei au cumparat tereunul in anul 1988 .. vechii proprietari fiind bunicii mei care la randul lor au cumparat in anul 1961. Am gasit un certificat de mostenitor al vechiului proprietar cel din anul 1961 unde se spune ca suprafata este de 411 mp ..Vecinii din jur au toti carti funciare facute .. banuiesc ca lor terenul le-a coincis cu cel din acte . Intrebarea mea este ce pot sa fac sa rezolv aceasta situatie ..va multumesc !
in legatura cu problema mea eu trebuie sa ma judec cu vechiul proprietar din 1960 pentru cei 40 m p care au iesit in plus ????????? sau daca este o lata solutie .Mie in trebuie cartea funciara pentru ca apoi sa facem desmembrarea bucatii de teren de care vorbeam si sa pot sa imi incep si eu constructia#-o..Parintii mai mi-au spus ca atunci in 1988 cand au cumparat casa de la bunici nu s-a facut nici o masuratoare ..ca pur si simplu a fost copiat actul vechi din 1961.Va rog sa im dati un sfat !!!!!!!!!!!!!