avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bilet de internare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bilet de internare

Am un angajat de una luna si jumatate , care are la dosar adeverinta medicala , emisa cu data de 06.10.2008.
in data de 04.11.2008 vine cu bilet de internare - "bronsita cronica" , bilet emis de acelalas medic care a emis si adeverinta medicala la angajare.
Angajatorul in situatia de fata nu vrea sa-i emita adeverinta .
care vor fi consecintele?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:22, 5 Noiembrie 2008
Eu nu prea inteleg bine cum sta situatia.
O luna de zile a lipsit de la serviciu numa pe baza adeverintei medicale? Nu a avut certificat medical?
Biletul de internare nu trebuia adus la dvs. ci la spitalul unde se interneaza si care ii va elibera certificatul medical.
Conform art. 40 (2) , lit.h din Codul muncii, angajatorul are obligatia de a elibera, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului. Neeliberandu-i adeverinta solicitata de spital, acest nu va putea sa fie internat sau va plati spitalizarea, va va da in judecata si veti fi buni de plata. Desi salariatul a procedat incorect fata de angajator, nu puteti sa-i refuzati sa-si refaca starea sanatatii.
Cand i s-a facut angajarea nu a prezentat certificat medical de la medicul de medicina muncii (medic agreat de angajator)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar cu pt si spitalizare flori9 flori9 Am intalnit o situatie mai neobisnuita: un pensionar care lucreaza cu timp partial 2h/zi la firma noastra a avut spitalizare in urma careia nu i s-a dat ... (vezi toată discuția)
Motivare absente utc utc Buna ziua, Am avut 2 saptamani internare cu copilul in varsat de trei ani, mi s-a eliberat doar o adeverinta din care rezulta ca am fost internata. Pe baza ... (vezi toată discuția)
Angajatorul îmi cere ieșirea din spital pe motiv că nu crede diagnosticul comunicat de mine. ce mi se poate întâmpla dacă refuz să i-o arăt? reli_relly reli_relly Buna seara. Ma confrunt cu o problema la locul de munca , si anume: Am fost internată în spital iar pe zilele de spitalizare mi.a fost eliberat un concediu ... (vezi toată discuția)