avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua.

Se poate sanctiona un angajat, in urma unei abateri disciplinare fara ca acesta sa fie audiat de comisia de disciplina ?

Exemplu : angajatul savarseste abaterea disciplinare de o doarte mica insemnatate, angajatorul ia la cunostinta despre acest lucru, sesizeaza comisia de disciplina si la cateva zila dupa emite decizia de sanctionare disciplinare : avertismentul scris; este de mentionat faptul ca angajatul nu a fost instintat cu privire la cerecetarea disciplinara, nu a fost audiat de comisia de cercetare disciplinara si direct i s-a dat sa semneze decizia de sanctionare.
Poate fi contestata decizia ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 10 Februarie 2012
Avertismentul poate fi acordat fara efectuarea cercetarii prealabile.
Art. 251
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Art. 248
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
Da, poate fi contestata o astfel de decizie ... o decizie de sanctionare se poate contesta in 30 de zile de la data comunicarii la Tribunalul in raza caruia domiciliaza salariatul sanctionat.

Motivele de contestare pot fi : neindeplinirea conditiilor de forma, dar si neindeplinirea conditiilor de fond pentru emiterea deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment/sanctiune disciplinara danielandrei danielandrei Buna ziua, in cazul in care dorim sa dam un avertisment scris unui angajat pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu, cum se procedeaza? Multumesc (vezi toată discuția)
Avertisment scris Florescu Madalina Florescu Madalina Este posibila sanctionarea unui salariat cu avertisment scris pentru neexecutarea sarcinilor, fara o cercetare disciplinara? (vezi toată discuția)
Revisal MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: \\"Am un salariat caruia i s-a aplicat sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10 % pe ... (vezi toată discuția)