Buna ziua.
Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 lei conf. art. 3 lit. b din Lg. 146 / 1997 ?
Mi-am intemeiat cererea pe art. 82, art. 112-114 C.p.civ. si art. 1817 C.civ.
Cred ca mai indicat ar fi fost art. 1831 C.civ.
Mentionez ca inca nu a ajuns la termen contractul.....
ok. in cazul asta la primul termen solicit in temeiul art 132 C.p.civ. modificarea cererii, anume constatarea rezilierii contractului si evacuarea...? sau formulez alta cerere, dupa ce probabil instanta imi va respinge cererea de evacuare...
Va multumesc pt raspunsuri
Buna seara, ma aflu si eu intr-o situatie asemanatoare, daca nu am ajuns in instanta. Am inchiriat un apartament in luna noiembrie cu contract declarat la fisc pe termen de 1 an. Incepand cu luna decembrie, nu mi-a mai platit utilitatile( lumina, intretinerea) si nici chiria. De fiecare data imi spunea ca nu are bani. Ma roaga sa o rezolvam pe cale amiabila. La 1 aprilie am convenit de comun acord sa paraseasca imobilul, daca eu, proprietarul, reziliez contractul cu data de 1 aprilie, pot sa o mai actionez in instanta sa imi recuperez chiria si datoriile facute? Va multumesc