avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Ezista un testament ce nu poate fi atacat???Cum poate sa faca un parinte sa lase mostenire a un singur copil(fiind 4 copii)???
Cel mai recent răspuns: lacra74 , utilizator 15:10, 10 Februarie 2012
Se poate ataca orice testament( fie olograf, autentic sau mistic), atata timp cat se incalca rezerva succesorala a copiilor. Fiecare copil are dreptul la 1/8. De restul patrimoniului, poate dispune cum doreste.
Dar daca din 4 copii-3 au primit ce li se cuvenea,parintele cum poate sa faca sa lase mostenire casa la cel de-al 4 copil??
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
lacra74, utilizator
Puteti sa faceti cat timp este in viata, un contract de vanzare-cumparare, cu uzufruct viager in favoarea parintilor. Daca dupa moartea parintilor, ceilalti copii vor solicita anularea contractului, intrucat este o donatie deghizata, veti face dovada( trebuie sa aveti probe: martori, etc), ca ceilalti copii au primit cat au fost in viata partea care li s-ar fi cuvenit.
Daca se opteaza pentru testament, ar fi indicat sa fie in forma autentica, la notariat, iar testatorul sa prevada ca nu se incalca rezerva celorlati copii, intrucat au primit fiecare bunuri ( si aici sa le indice detaliat).

cons.jur. Minodora Sorian
Multumesc pt raspunsuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Mostenire - soti fara copii ContSters45263 ContSters45263 In situatia in care cei doi soti nu au copii, ce ar trebui sa faca acestia pentru ca in cazul decesului unuia dintre ei intreaga avere sa ramana celuilat sot? ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament ContSters136056 ContSters136056 Buna ziua! Eu si sotul meu detinem 2 imobile(unul la oras si unul la tara) si ceva teren.Avem 2 fii, ambii casatoriti .Unul dintre ei locuieste cu noi in ... (vezi toată discuția)