avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara apartament obtinut in urma divortului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara apartament obtinut in urma divortului

Buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.Apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine fostul sot nelucrabd ın acea perioada. La divort sotul a dat o declaratie la notarul public prin care nu are nici o pretentie la apartament.Aş dori sa ştiu cum pot sa obtin actul de proprietate numai pe numele meu şi daca pot sa vand acest apartament fara a fi nevoie de semnatura fostului sot. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: sami072004 , utilizator 16:06, 29 Februarie 2012
Incercati sa solicitati la C.F. rectificare in foaia de proprietate in sensul ca sunteti proprietar in cota de 1/1 si atasati declaratia in original a sotului, data in forma autentica la notariat.
In sens contrar, va trebui sa intentati actiune in instanta, care se timbreaza, fiind vorba de un drept patrimonial.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.
Deci sa intelegen ca nu ati facut partajul dupa divort.....Acea declaratie nu este sufficienta....in mod normal trebuie facut partajul. Apoi intabulati...pe baza unei declaratii nu se poate transmite un drept de proprietate, adica cota de 1/2 care se prezuma ca apartine sotului, bunul fiind achizitionat in timpul casatoriei, chiar daca dvs ati platit creditul,ratels, etc...
Multumesc pentru atentia acordata ıntrebarii mele.mai am o nedumerire.Eu vreau sa ımi fac un SRl cu sediul ın acest apartament.Trebuie sa iau şi acordul fostului sot ın contractul de comodat??? Cat dureaza acest proces de partaj???Multumesc
Daca nu ati facut partajul trebuie sa luati si acordul celuilat sot.

Alte discuții în legătură

Act de proprietate sami072004 sami072004 buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine ... (vezi toată discuția)
Partaj sami072004 sami072004 Buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.Apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)