avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru nedeclarat al unei sc .
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru nedeclarat al unei sc .

Buna ziua ,
Care sint prevederile legale cu privire la functionare unei societatii intr-un spatiu inchiriat ? Am adresat locatorului o cerere sa-mi comunice daca sc in discutie are contract sau nu , aceasta a refuzat . Cui ma pot adresa pt aceste date . Mentionez ca in acel spatiu functioneaza o cantina .
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:31, 10 Februarie 2012
Legea nr. 31 din 1990 privind organizarea si functionarea societatiilor comerciale prevede ca o societate trebuie sa aiba stabilit un sediu social. Fara acesta societatea nu se poate infiinta si nu poate functiona legal. Ca sa va convingeti ca o societate are sediul intr-un loc anume puteti sa verificati pe site-ul ministerului finantelor sau sa solicitati de la Registrul Comertului un certificat constatator. In cuprinsul certificatului constatator este mentionat si documentul in baza caruia s-a stabilit sediul social (felul contractului, valabilitate).
Neidentificarea sediului unei societati la adresa existenta in evidentele legale atrage declararea de catre organul fiscal a starii de inactivitate.
Exista posibilitatea ca in acel imobil sa se desfasoare activitatea unui punct de lucru sau sediu secundar care este cu totul altceva fata de sediul social al societatii. Autorizarea activitatilor unei societati fie la sediul social, la sediul secundar sau in afara sediului se face in conformitate cu prevederile Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului. Pentru a va informa daca acel spatiu este autorizat sau nu, puteti sa solicitati contra cost pe o cerere de furnizare informatii detaliile care va intereseaza. Strict pentru furnizarea acestei informatii veti plati mai putin decat pentru eliberarea unui certificat constatator care va poate informa acelasi lucru. Oricum pentru desfasurarea activitatii unei cantine, pe langa acel certificat constator eliberat de registrul comertului, comerciantul are obligatia legala de a obtine si autorizatia de functionare de la primarie. Va puteti adresa si primariei in scris pentru a va informa daca acel spatiu este autorizat sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie functionare punct de lucru madalina_elena44 madalina_elena44 Buna ziua tuturor. Va rog am si eu cateva intrebari: 1. O societate comerciala cu sediu intr-un oras si cu alte puncte de lucru in alte orase trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatii de functionare aartist aartist Buna-ziua, Societate comerciala cu raspundere limitata care are cuprinse in actul constitutiv diverse activitati economice. Pentru desfasurarea unei ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma dpdv ssm iulian1c iulian1c Buna ziua, Legat de autorizarea firme dpdv SSM am o nelamurire. Firma este infiintata in 1994, si inregistrata la Registrul Comertului de ... (vezi toată discuția)