Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scaderea salariului

Pot angajatorii sa-mi micsoreze salariul daca nu vreau sa indeplinesc o sarcina ce nu este trecuta in fisa postului, odata ce mi-a fost marit , pe motiv ca alt angajat care face acelasi lucru ia mai putin decat mine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 11 Februarie 2012
Modificarea salariului se poate face numai cu acordul dvs .... exista situatii in care acesta poate fi micsorat, fara acordul dvs , dar perioadele sunt limitate ... este vorba despre aplicarea uneia dintre sanctiunile disciplinare de mai jos :
- retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
- reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
- reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
deci in situatia mea nu poate sa imi ia pe o perioada indelungata din salariu orice ar fi , nici sa imi adauga responsabilitati fara acordul meu/marire de salariu multumesc anticipat.
Atentie, nu intotdeauna teoria se potriveste cu practica si puteti avea surprize!
corleonex a scris:

deci in situatia mea nu poate sa imi ia pe o perioada indelungata din salariu orice ar fi , nici sa imi adauga responsabilitati fara acordul meu/marire de salariu multumesc anticipat.

Numai daca este vorba despre o sanctiune disciplinara ...

Daca este vorba despre o decizie unilaterala a angajatorului de modificare a salariului, aceasta se poate ataca in instanta.

Daca modificarea salariului se face prin acordul partilor aceasta poate fi pe durata determinata sau pe durata nedeterminata , dupa caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu de baza Monica H. Monica H. cum pot reduce salariul de baza al unui salariat? (vezi toată discuția)
Penalizare salar sanda-popovici sanda-popovici Este legal ca un angajat sa fie penalizat pt abateri disciplinare cu 33% din salariul lunii martie? Angajatul respectiv a fost penalizat pt ca nu a imputat ... (vezi toată discuția)