avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In cadrul societatii nu exista o grila de salarizare, iar conform art 41 CM, salariul unui angajat se modifica doar cu acordul acestuia! in aceasta speta, salariatul nu este de acord cu modificarea salarialui.Cum pot totusi modifica salariul acestui angajat? Va rog spuneti-mi si mie o solutie!
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:47, 22 Octombrie 2012
Numai prin incheierea unui act aditional la c.i.m. ... altfel nu aveti cum sa-i modificati unilateral salariul.
dar daca as trece in contractul colectiv de munca posibilitatea de modif unilatearala a CIM, ar fi abuziv?
Codul muncii:

Art. 41. - (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
mikik55

Este o clauza abuziva care poate fi anulata de catre instanta de judecata .... modificarea unilaterala a c.i.m. in privinta salariului este posibila in anumite situatii.
freeelis

Va rog, daca avem in politica salariala a companiei trepte salariale exprimate ca salariu de baza, se poate modifica unilateral salariul (retrogradarea pe o treapta salariala inferioara) in cazul in care salariatul nu mai indeplineste criteriile de performanta stabilite de treapta pe care a fost promovat, in urma unei evaluari?

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Sanctiune cu schimbarea locului de munca romanul11 romanul11 Buna ziua. Angajatorul poate sa dispuna sanctionarea salariatului cu mutarea la alt loc de munca, imediat dupa ce a fost sanctionat anterior cu schimbarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca dana manea dana manea In ce conditii iti poti schimba locul de munca, felul muncii si functia? (vezi toată discuția)