avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula cu certificatul de grefa care atesta ca am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula cu certificatul de grefa care atesta ca am plangere pe rolul instantei?

Buna ziua,

Daca am permisul de conducere suspendat si contest procesul verbal obtinand
un certificat de grefa, pot circula cu acest act.
Mentionez ca nu vreau sa imi ridic permisul de la politie, astfel incat, in cazul in care pierd procesul, sa il pot ridica la expirarea perioadei de suspendare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:37, 10 Februarie 2012
Puteti circula numai in baza dovazeii inlocuitoare cu drept de conducere eliberata de catre Politie.
puteti circula in baza certificatului de grefa, dar la ramanerea revocabila a hot ( care poate fi la primul termen de judecata), incepe exec. suspendarii dr.de a conduce
fcam a scris:

puteti circula in baza certificatului de grefa, dar la ramanerea revocabila a hot ( care poate fi la primul termen de judecata), incepe exec. suspendarii dr.de a conduce

Care este baza legala a acestei sustineri ? .... Pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa posede permis de conducere corespunzator sau o dovada inlocuitoare cu drept de conducere...
Nu se poate circula cu certificatul de grefa.
Potrivit art 118 al. 2 din Oug 195/2002-plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
Potrivit al. 3 al aceluiasi articol dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
De aceea legiuitorul a prevazut posibilitatea ridicarii permisului de conducere pe baza certificatului de grefa, tocmai pentru a da posibilitatea petentului sa circule pana la solutionarea plangerii formulate.
Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut puncte penalizare lucianalex lucianalex Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contestat tesculadaniel tesculadaniel buna ziua,am urmatoarea intrebare: am contestat la judecatorie un proces verbal care avea ca sanctiune amenda si suspendarea permisului de conducere.la politia ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)