avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului pentru lucru la inaltime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului pentru lucru la inaltime

Buna seara! am luat toate paginile la rand dar nu am gasit fisa postului de lucru la inaltime! SC se ocupa cu montarea sistemelor de inveliteri tip tigla ceramica si metalica,cofectionarea si modificarea sarpantelor si asterelelor!Totodata am un baiat angajat ca sofer care imi deplaseaza oamenii la lucru si lucreaza si el in echipa de montaj. Doresc mult de tot daca ma puteti ajuta cu aceasta problema! Multumesc anticipat. Imi puteti trimite si pe email: office@tigleacoperis.ro:sorry:
Cel mai recent răspuns: MIRELAIONICA , utilizator 22:25, 25 Aprilie 2012
Fisele de post se construiesc pe meserii si functii. "Lucrul la inaltime" nu este nici meserie nici functie sau alta ocupatie existenta in COR. Lucrul la inaltime este o stare de fapt a activitatii desfasurate de angajat care face obiectul unor obligatii, drepturi si responsabilitati cuprinse in fisa postului pentru meseria pentru care este angajat. Soferul nu il puteti trimite sa conduca pe acoperisuri (iar alte activitati nu poate desfasura nefiind angajat pentru ele). Fisa postului pentru sofer nu poate prevede "lucru la inaltime".
Cred ca ”lucrul la inaltime” tine mai mult de securitatea si sanatatea in munca ...
In calitate de angajator veti admite pentru a lucra la inaltime numai persoanele care intrunesc urmatoarele conditii:
- Au varsta cuprinsa intre 18 ani si 55 de ani.
- Au viza medicala de la medicul de medicina muncii cu mentiunea expresa "apt pentru lucrul la inaltime", mentiune ce va fi inscrisa si in fisa individuala de instruire.
- Sunt dotate cu echipamentul individual de protectie specific lucrului la inaltime, in functie de activitatea pe care o desfasoara.
- Dispun de calificarea si experienta corespunzatoare.
- Au fost instruite pentru a recunoaste riscurile, a cunoaste procedurile adecvate de lucru si a intelege sistemele de protectie.

Condiţii generale pentru lucrul la inaltime
[ link extern ]
Bună ziua, în afară de fişa de aptitudini se mai precizează şi în cim faptul că lucrează la înălţime?
Nu este obligatoriu ca in c.i.m. sa specificati acest lucru , daca in fisa de aptitudini este prevazut asa ceva.
freeelis a scris:

Nu este obligatoriu ca in c.i.m. sa specificati acest lucru , daca in fisa de aptitudini este prevazut asa ceva.
[/qu
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul la inaltime Adi1988 Adi1988 Buna ziua! In cadrul firmei am participat la un concurs intern pt un post de \"Sef formatie\", am castigat concursul si am primit aviz medical \"APT dar fara ... (vezi toată discuția)
Este interzisa angajarea persoanelor epiletice? herminav herminav Buna ziua, Apelez la experienta dvs pentru o lamurire: - salariat care prezinta pentru angajare pe post de muncitor adeverinta de la medicul de familie - ... (vezi toată discuția)
Fise post zidar samotor danciucosmin danciucosmin ma poate ajuta si pe mine cu fise de post pentru: - zidar samotor - muncitor necalificat in constructii (zidarie samota) va multumesc ... (vezi toată discuția)