avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Buna ziua.
Se poate face un act de vanzare cumparare fara sa se fi facut dezbaterea mostenirii? Bunicii mei sunt proprietarii de drept. Ei au avut un singur copil . Bunica a decedat in 2008. Nu s-a efectuat dezbaterea mostenirii, iar bunicul doreste sa faca act de vanzare cumparare pe proprietate nepotului. Poate fi acesta facut fara dezbaterea mostenirii?
Cel mai recent răspuns: famsses , utilizator 15:18, 17 Februarie 2012
nu, fara dezbaterea succesiunii dupa bunica, bunicul poate dispune numai de cota sa (1/2), in speta va poate vinde 1/2 din orice bun comun
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil + terenuri fara dezbatere mostenire ContSters261356 ContSters261356 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti in ce conditii se poate vinde un imobil + terenuri ai caror titulari p actul de proprietate au decedat. Trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire eu1983 eu1983 Buna ziua , Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare : Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)