avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documentatie contabilitate firma radiata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documentatie contabilitate firma radiata

Am avut un S.R.L., in care am fost actionar unic. Acest S.R.L. a fost radiat conform cu art.30 din Legea 359/2004, modificata si completata prin OUG. Nr. 75/2004, pentru care s-a constatat dizolvarea de drept prin incheiere a judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului.
Mai trebuie sa mai pastrez documentele de contabilitate sau pot sa le arunc? Ce lege reglementeaza acest fapt?
Cel mai recent răspuns: georgemusat68 , utilizator 18:33, 11 Februarie 2012
Potrivit prevederilor art. 35 alin. (4) din Legea Contabilităţii nr. 82/1991 republicată, în caz de încetare a activităţii persoanelor prevăzute la art. 1, situaţiile financiare anuale, precum şi registrele şi celelalte documente la care se referă art. 25 se predau la arhivele statului, în conformitate cu prevederile legale în materie.

ART. 25
(1) Registrele de contabilitate obligatorii si documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhiva persoanelor prevazute la art. 1 timp de 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, cu exceptia statelor de salarii, care se pastreaza timp de 50 de ani.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) se pot stabili, in mod justificat, prin ordin al ministrului finantelor publice, registrele de contabilitate si documentele justificative care se pastreaza timp de 5 ani.
Iti multumesc, freeelis! Sa ai o zi buna in continuare!
sa nu uitati sa depuneti si declaratiile inclusiv bilantul contabil.
Multumesm mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp se pastreza bilanturile si alte declaratii fiscale ? virgilius virgilius Buna seara. Imi poate spune cineva cat timp trebuie pastrate bilanturile contabile, declaratiile 100 si 300 si alte declaratii fiscale, dupa radierea unei ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma larisad larisad Daca doresc sa inchid o firma cat timp trebuie sa am actele in arhiva? Pt ca as dori sa deschid alta si sa trec tot ce am detinut in prima .va multumesc! (vezi toată discuția)
Cat timp se pastreaza documentele contabile? analici analici Buna ziua Cati ani se pastreaza documentele contabile? (vezi toată discuția)