avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cat timp se pastreza bilanturile si alte declaratii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cat timp se pastreza bilanturile si alte declaratii fiscale ?

Buna seara.
Imi poate spune cineva cat timp trebuie pastrate bilanturile contabile,
declaratiile 100 si 300 si alte declaratii fiscale, dupa radierea unei societati
comerciale ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihavesa , utilizator 11:08, 22 Iunie 2012
Ordinul MEF nr. 3512 / 2008 privind documentele financiar-contabile publicat in Monitorul oficial nr. 870 / 2008, cu prezentarea nomelor privind arhivarea si pastrarea registrelor si documentelor financiar-contabile

Buna seara.Termenele de pastrare a documentelor sunt stabilite prin acte normative :
-10ani de la data incheierii exercitiului :registrele de contabilitate si documentele justificative care stau la baza inregistrarii
-50ani de la data incheierii exercitiului :state de salarii si bilantul contabil
Am citit ordinul 3512/2008, numai ca nu stiu la ce categorie se incadreaza bilanturile. Registre de contabilitate ? Documente justificative ?
Bilantul ( sau situatii financiare ) sint definite de legea contabiliatii si nu sint nici registre si nici documente justificative .
Vedeti art 35 din legea 82 rep
(3) Situatiile financiare anuale se pastreaza timp de 10 ani.
(4) In caz de incetare a activitatii persoanelor prevazute la art. 1, situatiile financiare anuale, precum si registrele si celelalte documente la care se refera art. 25 se predau la arhivele statului, in conformitate cu prevederile legale in materie.

iar art 25 :
Art. 25
(1) Registrele de contabilitate obligatorii si documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhiva persoanelor prevazute la art. 1 timp de 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, cu exceptia statelor de salarii, care se pastreaza timp de 50 de ani.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) se pot stabili, in mod justificat, prin ordin al ministrului economiei si finantelor, registrele de contabilitate si documentele justificative care se pastreaza timp de 5 ani.

ma intereseaza si pe mine subiectul .... nu gasesc niste bilanturi din 2002, 2003 si 2005. Inteleg ca pt cel din 2002 expira curand termenul de 10 ani, dar pt cel din 2003 si 2005 cum as putea sa le obtin ? ele au fost intocmite la timpul respectiv, iar anaf-ul refuza sa mi dea copii/duplicate ale lor .....

ma poate ajuta cineva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp se pastreaza documentele contabile? analici analici Buna ziua Cati ani se pastreaza documentele contabile? (vezi toată discuția)
Timp de pastrare acte contabile mirceajk mirceajk Cat timp se pastreaza in arhiva contabila facturile emise si cele primite, inclusiv chitantele ? Care este prevederea legala ? ... (vezi toată discuția)
Legea contabilitatii actualizata amalianeag amalianeag Ma ajutati cu Legea contabilitatii actualizata? Ma intereseaza in mod special termenele de pastrare a documentelor justificative si a registrelor de contab, ... (vezi toată discuția)