avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere firma

Daca doresc sa inchid o firma cat timp trebuie sa am actele in arhiva? Pt ca as dori sa deschid alta si sa trec tot ce am detinut in prima .va multumesc!
Cel mai recent răspuns: larisad , utilizator 15:06, 6 Martie 2013
Conform legii contabilitatii Legea 82/1991 Actualizata
,,Art. 25. - (1) Registrele de contabilitate obligatorii şi documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepţia statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) se pot stabili, în mod justificat, prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor, registrele de contabilitate şi documentele justificative care se păstrează timp de 5 ani.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea contabilitatii actualizata amalianeag amalianeag Ma ajutati cu Legea contabilitatii actualizata? Ma intereseaza in mod special termenele de pastrare a documentelor justificative si a registrelor de contab, ... (vezi toată discuția)
Pastrare acte danabunea danabunea Imi spune cineva va rog cat timp trebuie sa pastrez actele unei societati? Cele legate de personal a ramas tot 50 de ani? Dar celelalte? (vezi toată discuția)
Arhivare acte contabile nelda nelda Buna ziua, Cati ani trebuie sa pastreze o societate comerciala infiintata in 1994,actele contabile ? (vezi toată discuția)