avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere disciplinara

Buna ziua,
supun o problema atentiei dumneavoastra.

Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o decizie de concediere disciplinara.
Eu eram deja in concediu medical din 15 noiembrie, fapt pe care l-am comunicat verbal celor din centrala inainte de a ma prezenta pentru comunicarea deciziei. Ulterior, le-am trimis concediul medical, mai exact pe 18 noiembrie.
De atunci, mi se plateste concediul medical luna de luna.
Intre timp, am actionat compania in instanta, cerand anularea deciziei de concediere si repunerea pe post. Primul termen va fi in aprilie.
Contactand juristii companiei, acestia mi-au spus doar ca decizia de concediere nu-si produce efectele. Intrebandu-i care va fi situatia mea profesionala dupa expirarea concediului medical nu mi-au dat nici un raspuns.
Acum, nu stiu ce sa cred.
Asa ca am cateva intrebari:
1. Decizia de concediere este nula, dat fiind ca a fost emisa in timpul concediului medical?
2. Ce inseamna afirmatia ca aceasta decizie nu produce efecte?
3. In acest moment, au trecut mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptelor analizate de cercetarea disciplinara. Daca va fi emisa o alta decizie de concediere dupa acest termen, ea va fi valabila? Faptele nu sunt prescrise?
4. Contractul meu fusese suspendat inainte de a ma duce la comisia disciplinara. Probabil ca asa este si acum, fiind in concediu medical. Dupa ce mi se termina medicalul, ce statut voi avea? De suspendat, concediat sau angajat?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 8 Iulie 2012
Trebuie deschisa o noua actiune ...
freeelis a scris:

Trebuie deschisa o noua actiune ...

sa-mi spuneti, va rog, daca rationamentul meu este corect.
dar daca ies din concediu luni, pe 19 martie, ei vor proceda probabil la inregistrarea desfacerii contractului de munca la itm si in cartea de munca.
astfel, decizia de concediere intra in circuitul civil.
prin urmare, nu o vor mai putea revoca.
astfel, va ramane la latitudinea instantei decizia de anulare a deciziei de concediere?
multumesc!

Buna Ziua,
Legat de cazul de mai sus, as dori sa va intreb daca pot face o langere la Parchet angajatorului pentru abuz in serviciu, inselaciune, fals si uz de fals, deoarece :
Au prezentat o revocare a deciziei de concediere emisa la o data cand inca nu prezentasem concediile medicale, ci le-am trimis pe mail seara la orele 23,00. Decizia de revocare a deciziei de concediere este datata 07.12.2011 , eu am trimis CM pe mail la orele 23,00.
Am dubii serioase in privinta intocmirii acestei decizii in 07.12.2011, pentru pana sa atac decizia de concediere in instanta, am solicitat revocarea ei in nenumarate randuri( fiin emisa in per. CM ) si nu au vrut sa mi-o dea, in schimb au prezentat-o la termenul de judecata in instanta.
O alta problema : Am fost convocata la comisia de disciplina pe baza unui raport intocmit de Directia Antifrauda pe care l-am primit pe mail in data de 06.11.2011, nesemnat si nedatat, fara nr. de inregistrare si fara data.
In decizia de concediere am vazut ca au dat un nr. acelui raport, dar tot fara data, scrie nr. 432/2011.
In instanta au atasat si un alt raport pe langa cel initial, fara nr. si fara data, i-au dat nr. 432/2011( nr. invocat si in decizia de concediere ), dar acest raport cuprinde fapte noi, pe langa cele initiale pe baza carora a fost desfacut contractul de munca.
Pot solicita Parchetului si organelor de politie sa initieze o ancheta informatica ?? pentru ca sunt sigura ca cel de-al doilea raport al Directiei antifrauda este intocmit ulterior concedierii mele, decizia de revocare a primei deciziei de concediere de asemenea este intocmita in fals, nu are cum sa fie datata 07.12.2011, deoarece ei spun ca revocat-o ca urmare a primirii CM, desi eu am trimis CM scanat pe mail pe 07.12.2011, la orele 23,00 noaptea. De asemenea, ei spun ca revocarea s-a facut in 07.12.2011, dar tot atunci mi-au scos postul la concurs si a fost mentinut la concurs pana pe 23.12.2011.
Revocarea deciziei poate interveni chiar si dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva deciziei de concediere. Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de concediere nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.

Daca considerati ca s-au savarsit fapte de natura penala puteti depune plangere impotrva persoanelor care au savarsit aceste fapte .. Aveti grija ca plangerea penala se formuleaza intr-un anumit termen prevazut de codul de procedura penala.
Buna Seara stiti cumva care este termenul de depunere a plangerii penale pt. inselacune, fals si uz de fals, va rog ?

Alte discuții în legătură

Revocare decizie concediere dupa ce aceasta si-a produs efectele toushou toushou Buna seara! va mai bat la cap cu o problema:) sa presupunem ca o decizie de concediere a fost pusa in aplicare, in sensul ca si-a produs efectele, desfacerea ... (vezi toată discuția)
Emitere decizie suspendare a unei decizii de concediere in timpul litigiului cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog sa ma sfatutiti cu privire la urmatoarea speta Un salariat al unei soietati comerciale a fost disponibilizat ca urmare a desfiintarii ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)