avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intrare in legalitate constructie cu nerespectarea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intrare in legalitate constructie cu nerespectarea autorizatiei

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie:

1. am obtinut certificat de urbanism + proiect constructie vizat spre neschimbare
2. am construit "putin altceva" decat era in plan, in sensul ca s-a latit intreaga constructie plus ca in planul initial am avut P+E+M, iar acum am P+2 etaje cu mentiunea ca in certificatul de urbanism exista si aceasta categorie, respectiv P+2 etaje.

Autorizatia a fost obtinuta in 2008.
Constructia a fost finalizata in 2009.
Acum as vrea sa stiu cum pot intra in legalitate ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmem , utilizator 13:54, 13 Februarie 2012
O sa platiti amenda.....dupa care daca in certificatul de urbanism in zona se poate construi pe inaltime asa cum ati facut o real, adica cun2 etaje, trebuie refacuta toata documentatia, proiecte, tot, obtinuta p alta autorizatie de construire si apoi la final procesul verbal de receptie a lucrarilor. Daca nu exista regimul de inaltime respectiv va demola un etaj....
Ordonanta de urgenta 7/2011, respectiv "Art. 56^1. - Nu pot fi initiate si aprobate documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor constructii edificate fara autorizatie de construire sau care nu respecta prevederile autorizatiei de construire". care se aplica de la 1 Ianurie 2012 cui i se aplica ?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand expira un puz in baza caruia nu s-a construit nimic Andr@ Andr@ Buna ziua, Am o intrebare referitoare la ce se intampla cand expira un PUZ in baza caruia nu s-a construit nimic. Situatia este in felul urmator: - am ... (vezi toată discuția)