avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGI CU TERMEN DE APLICARE EXPIRAT - cererea in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGI CU TERMEN DE APLICARE EXPIRAT - cererea in revendicare, in baza codului civil, ar fi admisa?

Buna,
Din cate am auzit la primarie,unde am fost sa intreb,termenul pentru aplicarea Legii 10 si a Legii 18 a expirat.Pentru cei ce nu au solicitat in termenul legal dreptul de restituire al unor suprafete de teren ,in baza acestor legi,mai exista alta "sansa"?
Cel mai recent răspuns: aura.radulescu , utilizator 16:09, 16 Februarie 2012
La decadere repunerea in termen ?,
Vezi art. 109, alin. 2 din CPC - cu procedura prealabila, respectiv pentru notificare si cerere de restituire intermen
Revendicarea - da este inadmisibila, admiterea unei asemenea cereri ar insemna frauda la lege
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Andyka, utilizator
Buna ziua! As vrea sa va cer o parere in legatura cu acest subiect. Mama mea a facut de mai multi ani demersuri in legatura cu un imobil mostenit de la bunica ei, i s-a recunoscut dreptul la despagubire de catre autoritatile locale unde se afla imobilul( acesta nu mai poate fi retrocedat in natura, pt. ca a fost demolat intre timp), a fost trecuta pe o lista de prioritati privind despagubirile, dar pana acum nu a fost instiintata sa se prezinte pt. a primi despagubirea. A mai facut vreo 2-3 notificari la primaria si prefectura orasului unde se afla imobilul, dar raspunsul a fost o "plimbare "de la primar la prefect si viceversa si , in final, o trecere de responsabilitate catre nu stiu ce institutie din Bucuresti. Ce credeti ca ar mai trebui sa intreprinda mama mea pt. a putea primi despagubirea? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 10/2001 vs. legea nr. 165/2013 HoriaMaries HoriaMaries După intrarea în vigoare a Legii 165/2013 instanțele mai primesc cereri de chemare în judecată în cauze ce au ca obiect Legea nr. 10/2001? Este ... (vezi toată discuția)
Actiunea posesorie triton10 triton10 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce mijloace juridice are la indemana proprietarul unui imobil, a carui posesie este tulburata de peste un an, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Termene de decadere legile proprietatii iu1ian iu1ian Un rezumat al acestor termene de decadere gasim la ... (vezi toată discuția)