avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raportul z chitanta doua pucte lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raportul z chitanta doua pucte lucru

Buna seara!
Am doua pcte lucru: unul este magazin (vanzare marfa cu amanuntul) iar celalalt are activitati de prestari servicii. Registrele de casa le tin in Excel.
Banii care se incaseaza la cele 2 puncte de lucru raman acolo pentru platile furnizorilor, eu doar trec la cateva zile sa iau actele (fact., chitantele, rapoartele Z) si sa verific platile facute. De putine ori se intampla sa ridic bani de acolo deoarece abia ajung pentru plata furnizorilor.
Problema mea este urmatoarea:
1. In aceasta situatie, daca gestionarul nu imi preda in fiecare zi incasarile nu trebuie sa tai chitanta in fiecare zi pentru rap Z?
2. Atunci cand tai chitanta, doar cand iau bani de la magazin si ii duc in casieria societatii?
3. Daca la inceputul programului el are bani in sertar din ziua anterioara, ar trebui sa-i bage in casa de marcat?
4. Platile furnizorilor trebuie sa le inregistreze in casa de marcat a.i. sa aiba casa in regula?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: madina71 , utilizator 22:33, 12 Februarie 2012
1.Ce fel de chitanta taiati? Nu inteleg.
2.Vezi 1.
3.Nu.Ei apar in registrul de casa.
4.Nu. Platile apar in registrul de casa.
1. Este vorba despre chitanta pe care trebuie sa o inmanez gestionarului cand imi preda banii. Aici sunt pareri impartite: unii zic ca este suficient Z-ul, altii spun ca la acesta trebuie atasata si chitanta taiata pe numele gestionarului care preda banii (in locul monetarului).
2. ?
3. Daca controlul ii gaseste in sertar bani in plus (respectiv cei pe care-i are pt platile furnizorilor) fata de vanzarile din casa de marcat din acea zi inteleg ca sunt probleme.
4. Am inteles ca Garda ar fi dat amenzi pentru acest lucru.
Multumesc!
este mai usor sa luati (cand luati) bani de la vanzator pe monetar la care-l atasati z-etul>. nu-mai sa bata cu z-etul adica sa nu fie vre-o "omisie " cand sa batut in casa de marcat
1.Este suficient Z.
2.Bani din casa trebuie sa corespunda cu registrul de casa. Deci bani in plus pentru furnizori nu exista nu-i asa?
3.Da GF da amenzi atunci cand banii din casa nu corespund cu banii din registrul de casa.
Ai atatia bani in registrul de casa atunci scoate banii astia, asta e filozofia GF.
Ideea este ca in sertar (tejghea) vanzatoarea are intotdeauna banii din vanzarea din ziua curenta + o alta suma (din vanzarile zilelor anterioare) din care plateste furnizorii aproape zilnic. Eu asta nu inteleg: aceasta suma destinata platii furnizorilor trebuie introdusa dimineata ca si sold initial in casa de marcat (asa cum unii introduc sa zicem 50 lei marunt pt rest), urmand ca la plata furnizorilor sa scoata bani din casa de marcat (exista aceasta operatiune la casa de marcat) sau nu trebuie introdusa?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - obiect de activitate comert cu amanuntul -vs casa de marcat giolgau giolgau sunt pfa cu norma de venit , detin un magazin am casa de marcat , dar sunt anumite momente cand am in magazin mai multe sume de bani pentru platirea ... (vezi toată discuția)
Chitanta, dispozitie de incasare sau monetar? steluta79 steluta79 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Societatea noastra are sediu social si punct de vanzare cu amanuntul. In fiecare seara eu preiau de la vanzatoare o suma de ... (vezi toată discuția)