avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Borderou achizitie de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Borderou achizitie de la persoana fizica

Buna seara, am gasit cateva lucruri pe anunturi care ma intereseaza ... e vorba de: imprimanta, cerneala, dulap .... lucruri pt. mobilat si echipat biroul.

Am gasit modele borderou achizite dar ... parca nu sunt ceea ce trebui ?
In partea stanga sus apar datele firmei mele care va achizitiona / in dreapta sus apare : borderao de achizite Nr. ...Data .... iar in : (de la producatorii individuali ) aici nu inteleg ce trec ? ca acestia sunt persoane fizice (vanzator ocazional) nu producatorii .
Apoi urmeaza tabelul pe coloane : 1) Nr. si Data contractutui ... desfintez aceasta coloana ? daca nu fac contract cu ei. 2) Nume prenume, domiciliu producatorului .... cu ce inlocuiesc acest producator? 3) codul produsului ... i-i voi pune eu un cod cu care il voi trece in caetul de inventar? 4) ..5) acestea nu mai conteaza. Ce ar mai fi in josul tabelului apare semnatura achizitorului ( banuesc ca a mea, a cumparatorului) si semnatura gestionarului ( cine e acesta ?) sa trec semnatura vanzatorului ? ... Nu stiu, gandeam sa inlocuesc producator cu vanzator la toate cuvintele intalnite ...dar nu stiu daca e normal asa ceva, sa nu am probleme mai tarziu. exista alt formular sau....?

Cel mai recent răspuns: ContSters236592 , utilizator 21:06, 12 Februarie 2012
Aveti dreptate formularul pe care l-ati gasit este o tampenie. Cert este ca trebuie sa existe datele celor 2 (vanzator si cumparator), numele produsului achizitionat precum si cantitatea.In plus ca sa nu aveti probleme atasati o copie dupa CI vanzator si o copie dupa certificatul de producator. Garantat asa nu veti avea probleme.Inregistrarile contabile sunt simple dupa aceea.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
Aici nu inteleg ...... despre ce producator este vorba ? daca eu pur si simplu sa fiu mai clar vreau sa cumpar un birou p.c de la o persoana , care a postat un anunt pe net ( vand birou pt. calculator la 200 roni) .
E asta e alta mancare de peste. Il cumparati pe borderou de achizitie specificand numele vanzatorului produsul, cantitatea, data si cum v-am atentionat mai sus o copie dupa CI si date de contact va scutesc de orice problema. M-am referit la certificat de producator de exemplu in care cumparati de exemplu miere pentru un produs pe care-l fabricati.
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)
Fara factura fiscala margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneze arbusti pt gradina de la un producator local ce nu e pers juridica sau pfa ci are doar certificat de producator? ... (vezi toată discuția)
Borderou de achizitii - obligatii fiscale? pityoka pityoka Am o intreprindere individuala, cumpar produse artizanale si hand made de la diversi producatori, persoane fizice, [u]fara certificat de producator[/u], cu ... (vezi toată discuția)