avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Amenintare - administratorul saitului ma acuza ca am ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Amenintare - administratorul saitului ma acuza ca am clonat saitul lui

Am o 'mica, mare problema', detin un website (numele de domeniu precum si contul de gazduire sunt cumparate de mine si pe numele meu cu acte in regula) , scriptul siteului fiind realizat de un baiat cu care am colaborat timp de 2 ani de zile. Acum ma ameninta precum ca ma da el pe mine in judecata ca eu i-am clonat site-ul si precum ca eu ii umblu prin adresa de email, cand eu nu am clonat acel script si nici nu m-am atins de adresa lui de email vreodata.
El se ocupa de parte de administrare si el a urcat scriptul acolo, pana acum toti banii generati din vanzarea de reclama pe site i-au intrat exclusiv doar lui, acum cerand si eu un procent mic de doar 33.33% din profit, avand in vedere ca eu am investit ceva bani la inceput in cumpararea domeniului.
Dumneavoastra ce parere aveti, are vre-o baza legala prin care sa ma dea in judecata, pentru ca el m-am amenintat ca imi face dosar penal ca eu utilizez scriptul lui si ca ii fur eu lui proprietatea intelectuala (nici nu stiu daca e inregistrat la Osim)?
Si in cazul in care el nu a platit la finante nici un ban din profiturile realizate de pe urma acestui website (bani intrati in contul lui, exclusiv, eu nu am vazut nici un ban), cine este raspunzator de acest lucru (neplata impozitului pe profit)?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: OvidiuT25 , utilizator 00:10, 15 Februarie 2012
Daca site-ul este sub copyright se poate vorbi despre posibilitatea unui furt, dar asta presupune ca autorul sa fie administrator de site. Numai el are acces la cod si la scipt.
Si cum dvs nu sunteti, inseamna ca el este.

Pentru a va raspunde la intrebarea dvs., un lucru vreau sa stiu.
Ce fel de colaborare aveti?
La negru? Sunteti asociati intr-o societate comerciala? Cine este administratorul acestei societati? Mai aveti si alti angajati? Este el unul din agajatii dvs sau invers?

Este o 'asociere' la negru.
Eu detin domeniu si gazduirea si l-am lasat pe el sa faca ce vrea el acolo sa pune si sa administreze siteul.
In momentul de fata siteul produce bani si normal ca vreau si eu o parte din venituri, avand in vedere ca eu am investit niste bani in el.

Nu avem nici eu si nici el nici o firma si nu avem un contract de nici un fel.
Nu poate sa va dea in judecata deoarece dvs sunteti proprietarul site-ului si spatiul va apartine.Daca este nemultumit de faptul ca este folosit acel script puteti sa-l stergeti .

Totusi cred ca cea mai buna solutie ar fi sa cereti bani pentru acele reclame pentru ca sunteti proprietarul site-ului si aveti acest drept. Iar in cazul in care refuza stergeti toate reclamele si puneti altele care sa va apartina,astfel castigati 100% din reclame si mai mult decat atat o sa va permiteti sa va angajati un avocat care sa va apere:D
Pueteti oricand sa cereti celor de la domeniu si de la gazduire sa va schimbe identifiantii.
Atunci baiatul - care va santajeaza timid - nu va mai avea acces si nu-i va mai conveni. Pentru el va fi un site inchis, asa ca va trebui sa se multumeasca cu zero.
Prin urmare, daca e baiat deshtept sa va dea procent. Sunteti legati unul de celalat, functionati impreuna!
Sau puteti sa suspendati functionarea site-ului o perioada, pana va deschideti altul similar, dar nu identic.
Iar daca vrea bani, sa-si deschida el alt hosting si sa faca bani de acolo.
Ceea ce spune el nu se poate demonstra in instanta, IP-ul nu poate fi folosit ca proba.

Va sfatuiesc pentru continuarea fara probleme juridice a afacerii sa o inregistrati legal si va luati un avocat care sa va ofere consultanta in orice demers comercial.
Deasemenea, daca in situatia prezentata se ajunge la judecata, apelati cu incredere la un avocat specializat!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Viviana Serni, Avocat
Nu este vorba de nici o amenintare, in sens penal.
Din cate inteleg sunteti asociata in societate cu procentul de 33%.
Daca acesta are calitatea de administrator, raspunde penal pentru evaziune fiscala daca nu a platit impozitele si nu a inregistrat in contabilitate veniturile.
Dvs. sunteti asociata in firma?

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor website kinky kinky Buna ziua, am si eu o nelamurire si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati. sunt webdesigner, si am inceput munca la un magazin online inca de acum 3 ani; ... (vezi toată discuția)
Frauda cibernetica Ilie_suprii Ilie_suprii Buna ziua, am si eu o problema, si as dorii un sfat la problema mea, am un site (chat de socializare), la care am lucrat 2 ani, acum o luna in urma, cineva a ... (vezi toată discuția)
Proces pentru inselatorie turboxxl turboxxl Buna ziua, Sunt web designer am o firma pe care desfasor activitatea de web design si web hosting.Pana aici nimic iesit din comun.Saptamana trecuta am avut ... (vezi toată discuția)