avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de 85% pentru mame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de 85% pentru mame

Am un baietel de 10 luni, m-am intors la serviciu, dar vreau sa imi suspend din nou activitatea. In modificarea OUG 148/2005 se prevede: "pot beneficia de prevederile (...) si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi". Intrebarea mea este: eu mai beneficiez de procentul de 85% daca ma suspend din nou? Oricum legea da posibilitatea reinceperii activitatii si apoi suspendarii pana implineste copilul 2 ani de ori cate ori vrei.
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 13:10, 8 Februarie 2009
Puteti intra in CIC, numai ca noul cuantum al indemnizatiei il veti primi de la data de cand intrati in CIC si nu retroactiv.
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
elis a scris:

Puteti intra in CIC, numai ca noul cuantum al indemnizatiei il veti primi de la data de cand intrati in CIC si nu retroactiv.

Buna ziua ! As dori sa aflu raspunsul la o problema.Am inteles ca cei 85% de calc din totalitatea veniturilor profesionale adica salarii, drepturi de autor, chiar si sumele din inchirieri proprietati cu conditia ca din aceste sume sa se plateasca impozitul aferent! Mama mea are o gars in chirie si platim lunar impozit pe venit .
1. Avand in vedere ca mama se afla in intretinerea mea din motive medicale pot face ceva sa beneficiez de cei 85%din suma aferenta chiriei?
2. Sau ar fi tardiv sa trecem garsoniera pe numele meu in conditiile in care copilul meu se va naste in luna februarie?
Va multumesc !
Gabi790 a scris:

elis a scris:

Buna ziua ! As dori sa aflu raspunsul la o problema.Am inteles ca cei 85% de calc din totalitatea veniturilor profesionale adica salarii, drepturi de autor, chiar si sumele din inchirieri proprietati cu conditia ca din aceste sume sa se plateasca impozitul aferent! Mama mea are o gars in chirie si platim lunar impozit pe venit .
1. Avand in vedere ca mama se afla in intretinerea mea din motive medicale pot face ceva sa beneficiez de cei 85%din suma aferenta chiriei?
2. Sau ar fi tardiv sa trecem garsoniera pe numele meu in conditiile in care copilul meu se va naste in luna februarie?
Va multumesc !

Nu era necesar sa puneti intrebarea pe totate topicurile existente cu aceasta tema.
:offtopic: Interventie moderator
@gabi70
Nu adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Urmariti raspunsurile date pe celalalt topic deschis de catre dvs
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua eu as vrea sa zik tot despre indemnizatii care sunt putin nedumerita si nu inteleg de ce acei oameni din Guvern au luat aceste decizii...
Nu stiu cui sa ma adresez si asa am incercat sa scriu la dumneavoastra.Eu nu inteleg de ce atata diferenta si atata valva cu a indemnizatie.De ce unii sa ia mai mult si altii mai putin? Cu ce este de vina copilul ala mik ca mama copilului aluia care a lucrat mai putin si nu are studii ia mai putin decat celalalt copil.Daca stam si analizam indemnizatia i se acorda copilului nu?Nu mamei ca nu ea se naste ci pentru copil pentru a`l creste nu? Pentru a`i oferi de toate copilului.De ce unii copii se pot bucura de mai multe si altii mai putin daca sunt copii pai sa aiba drepturi egale.Ca sunt copii si dupa cate stiu copii trebuiesc ingrijiti si paziti foarte bine .Si oferite multe pentru a`l creste. De exemplu pe timpul dinainte nu se mai ofereau atatea posibilitati si se faceau copii. Acum mai nou unele se casnesc sa faca copii pentru bani.Daca nu este asa nu stiu ce sa zik. Cel mai bine ar fi sa se gandeasca cei care au propus asta sa faca ca toti copii sa fie la fel de platiti.Parintii sunt parinti treaba lor daca muncesc daca nu muncesc si unde muncesc. Copiilor si parintilor care au copii trebuiesc sa li se dea aceleasi drepturi.Asa este corect. Nu stiu cui sa ma adresez nimeni nu baga asta in seama .De ce nu se dau ajutoare pentru copii care sa se multumeasca cu un ajutor exact cum il primesc si copii ai caror parinti primesc mai mult.Din contra ar trebui sa primeasca mai mult altii care nu au posibilitati care nu au reusit sa faca ceva in viata din cauza neajunsurilor sau mai stiu eu ce .Celor care nu au inca posibilitatea de a`i creste. Nu trebuie sa se gandeasca la noi parintii la copii. Pentru ca acesti copii primesc indemnizatia ajutorul acesta .Nu parintii.Pentru ei sunt date legile pentru a avea copii sanatosi nu unii da si altii ba.Ce parere aveti.Astept un raspuns.Nu s`ar putea pune o problema la stiri?Eu una nu stiu ce sa mai cred cu acesti guvernanti fiecare are cate o parere si in final aplica o lege de toata frumusetea. Ba ca se ia 85% ba ca se ia numai nu stiu cine ba ca nu se mai face alocatia atata ba ca se face cu nu stiu cat ce este asta batjocura?Ce face copilul ala cu 40 sau cat s`o fi facut akuma mai nou? Ce face?Adika atunci cat este muk i se ofera o alocatie de 2 mil ca este mik si trebuie multe de fapt nu trebuiesc asa multe daca stam si ne gandim sa zicem si cand copilul creste de se face mare si merge la scoala nu mai cere asa mult.Ce parere va faceti?Cand tocmai atunci are nevoie de mai multe sa poate invata si sa mearga mai departe. Nu stiu ce sa mai cred stiu ca sunt oameni care nu`si pot permite nici macar dupa ce sa bea apa dar cine sa indrazneasca sa zica ceva daca altii iau hotarare in lokul lor?Imi puteti spune va rog ce parere aveti de ceea ce am scris?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calculul cic Gabi790 Gabi790 Buna ziua ! As dori sa aflu raspunsul la o problema.Am inteles ca cei 85% se calc din totalitatea veniturilor profesionale adica salarii, drepturi de autor, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de 85% pt cresterea copilului Gabi790 Gabi790 Buna ziua ! As dori sa aflu raspunsul la o problema.Am inteles ca cei 85% se calc din totalitatea veniturilor profesionale adica salarii, drepturi de autor, ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sociale mame singure ronaldo83 ronaldo83 Buna seara.as dori sa va prezint situatia mea pe scurt.:dupa o relatie de 10 ani a rezultat un copil.ne am despartit Dar nu am fost niciodata ... (vezi toată discuția)