avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare activitate pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare activitate pfa

Buna ziua,
Am suspendat activitatea PFA (timp de 3 ani). Nu doresc sa reiau activitatea ca PFA .Puteti sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a face lichidarea ? Ce se intampla cu autoturismul cumparat pe PFA? Masina am cumparat-o cash .
Multumesc


Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:05, 14 Februarie 2012
Procedura radierii PFA se desfasoara la Registrul Comertului si consta in depunerea unei cereri de radiere impreuna cu actele originale de infiintare a PFA.
Masina trece in proprietatea persoanei fizice.
Normele de aplicare a Codului fiscal prevad:
,,În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii care trec pe parcursul exercitării activităţii şi la încetarea definitivă a acesteia în patrimoniul personal al contribuabilului, operaţiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică.
În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut,,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere auto de pe pfa pe persoana fizica dorugeo dorugeo Am o masina cumparata si inmatriculata pe PFA si vreau sa o trec pe persoana fizica sau sa o trc pa numele fiului meu. Cum se face si Ce implica asta ??? (vezi toată discuția)
Incetare activitate in domeniul comertului cu amanuntul. ADIZBAGAN ADIZBAGAN Ce se intampla cu stocul de marfa cumparat si nevandut,in cazul incetarii activitatii unei intreprinderi individuale(in domeniul comertului cu amanuntul)? Dar ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar si mijloace fixe oroszstefanpfa oroszstefanpfa Ce se intampla cu obiectele de inventar si mijloacele fixe cand se inchide un pfa? Situatia in care se valorifica este reglementata in legislatie. ... (vezi toată discuția)