avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical fara stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical fara stagiu de cotizare

Buna tuturor,
ajutati-ma ,va rog,sa rezolv urmatoarea situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu vreau sa gresesc.
Un salariat care nu a mai lucrat inainte,deci nu are stagiu de cotizare la sanatate anterior, este angajat in luna decembrie 2011.Lucreaza in decembrie 11 zile dupa care aduce concediu medical urgenta 100 % ptr.tot restul lunii.Deoarece ptr.urgenta medicala nu este nevoie de stagiu de cotizare am calcula t CIM 5 zile fond salarii si 4 zile din FNUASS folosind ca baza de calcul salariul cu care a fost incadrat raportat de nr.de zile lucratoare din decembrie (670 : 20 zile ).
Problema mea intervine in luna ianuarie 2012,cand acest salariat are concedii medicale ,in continuare, toata luna ianuarie astfel: in perioada 01.01-17.01 tot urgenta medicala 100% care nu necesita stagiu, DAR pentru perioada 18.01-31.01 CIM este pentru boala obisnuita 75%.
Se poate plati perioada CIM boala obisnuita ,care ,fiind in continuare s-ar suporta din FNUASS, in conditiile in care,acest salariat,ptr.boala obisnuita ar trebui sa aiba minim o luna stagiu de cotizare pentru care s-a achitat contributia la sanatate ? El nu are decat 11 zile efectiv lucrate, in decembrie,ptr.care i s-a calculat,retinut si virat contributia, iar angajatorul a achitat pentru el contributia aferenta a 16 zile ( 11 zile lucrate + 5 zile CIM suportate di fond salarii) .
Va rog spuneti-mi ce fac cu CIM boala obisnuita pentru perioada 18.01-31.01 care este in continuare.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 16:21, 16 Februarie 2012
Nu a avut nimeni un asemenea caz? Nu stiu ce sa fac cu concediul medical pentru boala obisnuita ptr.ca nu are o luna de stagiu ptr.care sa se fi platit contrib.sanatare si fnuass.
Si concediul medical,indiferent de unde se plateste reprezinta stagiu asimilat,numai ca in cazul dvs. pt.luna decembrie sunt doar 20 de zile de stagiu(20 de zile lucratoare),deci respectivul angajat are 11 zile de stagiu lucrate,9 asimilate din medical,ar mai trebui inca 2 zile,care lipsesc.Deci intr-adevar nu are indeplinita conditia de stagiu,de 22 de zile minim ,nu puteti sa-i platiti medicalul din 18 ianuarie,pe cod 01.daca inainte de a incepe lucrul la dvs.nu a mai lucrat sau nu a avut un stagiu asimilat,de ex. a beneficiat de somaj indemnizat.
Multumesc frumos. Daca nu pot sa-i platesc medicalul din 18 ianuarie pe cod 01,ce am de facut , cum trebuie sa procedez cu acest salariat ?
Il pontati absent motivat si nu il platiti.
Multumesc pentru sugestie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical fara stagiu de cotizare camicami camicami Buna tuturor, ajutati-ma ,va rog,sa rezolv urmatoarea situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu vreau sa gresesc. Un salariat care nu a mai lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical-speta camicami camicami Buna tuturor, ma confrunt cu urmatoarea situatie: salariat nou angajat, in 15.03.2012.Nu a mai lucrat anterior,deci nu are stagiu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical erikapopa erikapopa o persoana are medical in decembrie 2011 : in ultimele 12 luni : noiembrie 13 zile - 900, aprilie 1 zi - 60, mai 23 zile -1475, februarie 20 zile - 1475, ... (vezi toată discuția)