avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... De ce nu avem dreptul sa dam si noi, cei fara studii ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

De ce nu avem dreptul sa dam si noi, cei fara studii juridice, la SNG?

Buna ziua. Am o intrebare care ma macina de ceva timp: de ce nu avem dreptul sa dam si noi , cei fara studii juridice , la SNG ? Dupa cate stiu eu , grefierii fac parte din personalul auxiliar , conex....De ce nu ne da ocazia sa dovedim ca si noi , cei fara studii juridice , cu altfel de studii ... suntem capabili...:strong:
Cel mai recent răspuns: NOKI , utilizator 12:00, 17 Februarie 2012
Fac parte din personalul auxiliar AL JUSTITIEI.
De pe site-ul SNG >În contextul înfaptuirii reformei justitiei în România, în conditiile schimbarilor care se manifesta tot mai pregnant pe plan european în acest domeniu, cresterea rolului grefierilor în cadrul activitatii instantelor judecatoresti a devenit o necesitate si o solutie pentru îmbunatatirea calitatii actului judiciar si evitarea supraîncarcarii judecatorilor. De aici rezulta ca grefierul are totusi un rol important in cadrul sistemului.
Facultatea de drept reprezinta o garantie ca totusi respectivul angajat are o suma de cunostinte juridice fiind evaluat in multiple randuri prin examenele din facultate si licenta.Facultatea reprezinta o pregatire profesionala de baza in domeniul juridic. Sunt totusi 4 ani in care se invata o multime de notiuni juridice si se aprofundeaza fenomenul juridic.SNG dureaza 5-6 luni si asigura o specializare in meseria de grefier. Nu poti sa te specializezi daca nu ai baza.E destul de greu ca pt o persoana care nu a mai avut legatura cu dreptul (ci doar beneficiaza de o memorie foarte buna si a invatat codurile pe de rost astfel incat sa ia examenul) sa ajunga la nivelul de pregatire juridica pe care ceilalti l-au atins in 4 ani de studiu. Cu alte cuvinte e necesara o baza pe care SNG pune ceea ce este specific meseriei..baza asigurata de facultatea de drept.
Consider ca nu se poate cam din aceleasi ratiuni pentru care un absolvent de drept nu poate fi subinginer sau asistent medical.
Exista posturi de grefieri pt studii medii ..tot mai putine pentru ca, mai nou, si pentru a fi secretara iti trebuie studii superioare. Pana la urma in sistem e irelevant daca ai studii superioare in domeniul ingineriei (de ex)atat timp cat niciodata nu o sa ai nevoie de acele cunostinte in exercitarea profesiei. Asa ca studii medii sau studii de inginerie(ca sa pastrez ex) e acelasi lucru din prisma exercitarii profesiei de grefier.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
NOKI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examenul de admitere la sng Ramona1982 Ramona1982 pt examenul de grefieri pot candida si cei cu studii medii? (vezi toată discuția)
Inscriere sng? nicole27 nicole27 Buna seara! Am ctv nelamuriri daca poate cnv. sa ma ajute...Eu am terminat fac. de geografie, ma pot inscrie la SNG? si daca da cum se procedeaza? ar trebui pe ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)