Cum judecarea in lipsa ??? :-/ Dati-ne mai multe detalii ......
Motivele de recurs pot fi :
1. când instanţa nu a fost alcătuită potrivit dispoziţiilor legale;
2. când hotărârea s-a dat de alţi judecători decât cei care au luat parte la dezbaterea în fond a pricinii;
3. când hotărârea s-a dat cu încălcarea competenţei altei instanţe;
4. când instanţa a depăşit atribuţiile puterii judecătoreşti;
5. când, prin hotărârea dată, instanţa a încălcat formele de procedură prevăzute sub sancţiunea nulităţii de art. 105 alin. 2;
6. dacă instanţa a acordat mai mult decât s-a cerut, ori ceea ce nu s-a cerut.
7. când hotărârea nu cuprinde motivele pe care se sprijină sau când cuprinde motive contradictorii ori străine de natura pricinii;
8. când instanţa, interpretând greşit actul juridic dedus judecăţii, a schimbat natura ori înţelesul lămurit şi vădit neîndoielnic al acestuia;
9. când hotărârea pronunţată este lipsită de temei legal ori a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greşită a legii;
Este vorba de o plangere la un proces verbal de contraventie la lega circulatiei. S-a respins in prima instanta in temeiul art 1169 si 1202 al 1 si acum doresc sa fac recurs. Cei de la politie nu au depus nicio proba grafica la dosar si nici nu a fost audiat vreun martor din cei trecuti in PV de contraventie. Se poate rezolva ceva in acesta situatie? Judecata a fost in lipsa deoarece nici reclamantul nici IPJ nu s-au prezentat, reclamantul a facut cerere de judecare in lipsa.
De asemenea exista vreo posibilitate de a intra in posesia hotararii definitive si irevocabile fara a se deplasa la instanta de judecata? Punem cazul cand eu sunt din suceava am incalcat legea circulatiei in jud Timis.
Si mai mult eu trebuie sa depun permisul la politie in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii. Daca sentinta a fost pronuntata in 1 ale lunii ,comunicare nu-mi vine in cazul hotararii tribunalului la recurs (indiferent daca e de admitere a recursului sau respingere a acestuia), eu cand trebuie sa ma deplasez la instanta, sa fac hotararea definitiva si irevocabila? Daca din motive obiective si independente de vointa mea ajung acolo peste trei luni, acel termen de 15 yile curge de cand s-a inscris pe hotarare?