avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... TVA cheltuiala eligibila pt. Fonduri Europene?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

TVA cheltuiala eligibila pt. Fonduri Europene?

Stie cineva daca s-a publicat in Monitorul Oficial faptul ca de la 01.01.2012, TVA-ul va deveni cheltuiala eligibila pentru toate fondurile europene?? Daca da, ne puteti da nr. si data acestui act?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 16:34, 16 Februarie 2012
Sunt pentru cele sapte programe operationale. Trebuie sa fie nedeductibila si aferente a cheltuelilor elegibile. Anaf a prevazut o procedura pentru a declara nedeductibilitatea tva-ului firmelor.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Alvaro Liniers, Avocat
Multumesc!
TVA devine cheltuiala eligibila pentru beneficiarii societati comerciale acolo unde Autoritatea de Management Respectiva hotaraste acest lucru. Deoacamdata, nu exista nicio operatiune sau masura unde sa se fi implementat aceasta prevedere. Ceea ce avem azi este ce aveam si pana acum: TVA este cheltuiala eligibila pentru cei care suporta in mod final TVA: ONG-uri si autoritati locale.

In momentul in care TVA devine cheltuiala eligibila pe o anumita linie de finantare, acest lucru se va anunta. Trebuie sa urmariti liniile care sunt de interes pentru dvs.

Sa nu uit: faptul ca TVA devine cheltuiala eligibila nu inseamna ca de acum poti sa ai mai putini bani si sa faci proiectul. Tot atat trebuie sa ai, se lucreaza tot in mod de decontare a cheltuielilor.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
GabrielPt, utilizator
Prevederile Hotararea Guvernului Nr. 1.135/2011 se aplica doar pentru proiectele depuse dupa data de 1.01.2012, nu si pentru proiectele depuse anterior.

Alte discuții în legătură

Intrebare - tva e eligibil pentru anumite programe? farama adrian farama adrian Buna ziua sunt administratorul unui SRL-D si va rog sa-mi spuneti daca TVA-UL ieste cheltuiala eligibila si pentru programul pentru stimularea infiintarii si ... (vezi toată discuția)
Clarificare obligatii fiscale pfa traducator sonia1978 sonia1978 In afara de cele doua declaratii, 200 si 220, mai trebuie depuse si alte declaratii in cazul unui traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem ... (vezi toată discuția)
Din ianuarie 2012, imm-urile pot depune proiecte pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii on-line pentru afaceri  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale anunta lansarea in data de 5 ianuarie 2012 a apelului de proiecte pentru operatiunea Operatiunea ... (vezi toată discuția)