avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Din ianuarie 2012, IMM-urile pot depune proiecte ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Din ianuarie 2012, IMM-urile pot depune proiecte pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii on-line pentru afaceri

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale anunta lansarea in data de 5 ianuarie 2012 a apelului de proiecte pentru operatiunea Operatiunea 3.3.2 „Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii on-line pentru afaceri” din cadrul Domeniului Major de Interventie 3 „Sustinerea e-economiei”, Axa III „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”.

Ghidul solicitantului este publicat in varianta finala, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Sectiunea Ghidurile Solicitantului/ Apeluri deschise. Acesta detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

Obiectivele specifice ale acestei operatiuni sunt:

dezvoltarea comertului electronic si incurajarea intrarii IMM-urilor pe piata serviciilor si vânzarilor on-line;

extinderea utilizarii aplicatiilor de instruire on-line;

optimizarea afacerilor companiilor utilizând mijloace specifice TIC.

Beneficiarii eligibili pentru aceasta operatiune sunt IMM-uri definite conform Legii nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, infiintate in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 168 milioane lei. Valoarea maxima a finantarii nerambursabile acordate este de 2.300.000 lei, iar cea minima de 45.000 lei.

Inregistrarea propunerii de proiect se va realiza on-line, in mod continuu, incepând cu 5 ianuarie 2012 ora 9,00 si se va incheia in 29 iunie 2012 ora 14,00. Inregistrarea on-line se va realiza la adresa de Internet: www.fonduri.mcsi.ro. In termen de maxim 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, solicitantii trebuie sa depuna dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse in Ghidul solicitantului pentru aceasta operatiune.

Clarificari pot fi solicitate reprezentantilor Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale la adresa de e-mail fonduri@mcsi.ro, la numarul de fax 021-311.39.19 sau la numerele de telefon 021-021.311.41.55, 021-311.41.12, interior 1015.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:23, 17 Ianuarie 2012
Pentru cei interesati:

POSCCE 2012: Calendarul orientativ al lansarii operatiunilor!


In luna ianuarie se va lansa:
Op. 1.3.1 - Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor (SSA) de interes national si international - poli de competitivitate

In luna februarie se vor lansa:
Op. 1.3.2 - Sprijin pentru consultanta acordat intreprinderilor mici si mijlocii
Op. 1.3.3 - Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere
Sursa: AM POSCCE

Documentul se poate descarca de pe pagina:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schiţa ghidului solicitantului “sprijin financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi” Daniela Bolog Daniela Bolog Autoritatea de Management pentru POS CCE anunţă lansarea în consultare publică schiţa Ghidului Solicitantului “Sprijin financiar acordat pentru ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere pe operatiunea Daniela Bolog Daniela Bolog 17 mai 2012 OI IMM a anuntat ca, la solicitarea mediului de afaceri si tinand cont de suma mare alocata, apelul de proiecte 4 aferente Operatiunii \"Sprijin ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene imm 2014 tovyis tovyis poate cineva sa-mi comunice daca mai exista in acest moment vreun program operational pentru dezvoltare IMM-uri pana la finele anului 2014 in mediul rural si ... (vezi toată discuția)