avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua,

am o intrebare la dvs si v-as ruga tare mult sa-mi acordati un raspuns in masura timpului pe care il aveti,

ca urmare a scaderii activitatii la firma in care lucrez s-a luat hotararea ca pe lunile noiembrie , decembrie si ianuarie sa se incheie un contract de 4 ore pe luna !? ( salariu de 20 de lei)....In aceste conditii, in cazul in care as ramane insarcinata in perioada imediat urmatoare mi s-ar acorda indemnizatia pe parcursul a celor 2 ani ( sau 1 an) avand in vedere conditiile descrise mai sus? Adica aceste 3 luni mi s-ar lua in calcul la calcularea perioadei necesare pt acordarea acestei indemnizatii?

Multumesc anticipat pt raspuns!!

O zi buna!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 14 Februarie 2012
Perioada de referinta luata in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru CCC este de 12 luni in iltimul an anterior datei nasterii copilului ... in aceasta perioada trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit .

In speta, daca cele trei luni intra in perioada de referinta atunci se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil și indemnizatie- angajat pe perioada determinata Bianca1091 Bianca1091 Buna ziua! Am o intrebare referitoare la concediu de crestere a copilului si contractul de munca pe perioada determinata. Daca contractul de munca al tatalui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc crystinik_p18 crystinik_p18 Buna ziua, De curand am aflat ca am contractul pe perioada determinata pana in luna septembrie. De asemenea sunt insarcinata in 4 luni, sarcina despre care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Doresc sa aflu mai multe despre aceasta conditie privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului: se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui ... (vezi toată discuția)